Sverige sprang ifrån Kazakstan – vann med 35 bollar

Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

När Sverige behövde göra så många mål som möjligt för att skapa sig ett bra läge inför det fortsatta spelet i huvudrundan var spelarna inte sena att haka på uppgiften. Slutligen blev det 55 mål för svensk del när Kazakstan stod för motståndet, när målskillnaden slutade vid 35 mål. 

För svensk del var det framför allt att få med sig en så bra målskillnad som möjligt som var viktigt inför huvudrundans inledande match, där Kazakstan stod för motståndet. Förutom en något seg start för de svenska spelarna, där de tillät Kazakstan inneha ledningen under matchen första minuter, var det också tydligt att siktet var inställt på många mål.

Kontringarna upp till Nathalie Hagman avlöste varandra under matchens första kvart – vilket resulterade i 10 gjorda mål för Hagman innan matchklockan hade slagit 20 minuter. Dessutom bjöd hela det svenska laget, inte minst Olivia Mellegård, på en stark inställning såväl bakåt som framåt under den första halvleken.

Trots en svagare period strax innan halvtidsvilan, där Kazakstans målvakt bjöds in i matchen ordentligt då svenskorna stressade i avsluten och slarvade med skotten, var det med en stabil ledning som Sverige gick in i halvtidsvilan.

Halvtid: 10–21

Det snabba spelet för svensk del fortsatte under den andra halvleken, samtidigt som man försvarsmässigt klev högre upp i banan och tvingade Kazakstan till tekniska fel flera gånger om. Åtta minuter in i den andra halvleken hade därför de elva målen från paus utökats till 20 måls differens till Sveriges fördel.

När spelarna från Kazakstan blev allt mer trötta rann den svenska ledningen iväg allt mer framåt slutet av matchen – och innan de sextio minuterna var spelade stod det klart att Sverige skulle ta sig förbi 50 mål i matchen. Resultatet visade slutligen på 35 mål upp för svensk del. Orostecknet var framför allt att Linn Blohm först gick av plan på grund av en lätt lårkaka, för att sedan halta av planen efter ha skadad foten.

Nästa match i huvudrundan spelar Sverige på lördag 20:30, då står Norge för motståndet.

Kazakstan – Sverige 20–55 (10–21)