SPELARBETYG: Tre spelare stack ut i svenska krossen

Nathalie Hagman. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Kazakstan utan några problem och Handbollskanalen har betygsatt de svenska spelarnas prestationer. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Kazakstan i den första matchen i huvudrundan och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Olivia Mellegård
Sveriges klart bästa spelare i den här matchen. Mellegård gjorde flera bra saker framåt och var effektiv när hon väl fick lägena, men det var givetvis försvarspelet som stack ut. Mellegård jobbade som en iller över hela banan och stressade sönder de kazakiska spelarna. Ett defensivt vapen att använda framöver?

Nathalie Hagman
Det ser ut som att Nathalie Hagman kommer att vinna skytteligan i VM. 19 mål gjorde Hagman häromdagen och ikväll blev det 19 nya. Brände visserligen en del, men fortfarande otroligt bra att tajma kontringslöpningar så pass bra match efter match. Endast ett stolpskott från att slå sitt egna rekord, men fick nöja sig med 19 mål.

Emma Lindqvist
Gjorde knappt några misstag överhuvudtaget under matchen. Så nyttig för det här laget. Slutade aldrig kriga för att Sverige skulle vinna så stort som möjligt.

Anna Lagerquist
Kom in efter 15 minuter och visade klassen i försvarsspelet direkt med sina kvicka fötter. Sveriges stundtals offensiva försvarsspel passade naturligtvis perfekt. Dessutom duktig framåt där hon fick fler lägen än vanligt.

Linn Blohm
Krigade på bra i försvaret och gjorde ett av den första halvlekens finaste mål då Hagman hittade Blohm inne på linjen. Haltade ut efter 21 minuter med vad som i TV-sändningen beskrevs som en ”lättare lårkaka”. Kom in i andra igen och fick då en ny smäll – den här gången såg det dessvärre inte alls bra ut.

Jamina Roberts
Tog det lite lugnare efter urladdningen mot Nederländerna. En stabil prestation av Roberts som naturligtvis stod för flera fina individuella aktioner.

Carin Strömberg
Lagkaptenen syntes inte mycket i matchen, men det var inte så konstigt med tanke på att Sverige knappt spelade uppställt anfallsspel. Däremot var Strömberg bra bakåt.

Daniela de Jong
Kom in med drygt 20 minuter kvar och gjorde det bra både framåt och bakåt. Tryckte på i kontringarna och var tuff i det defensiva spelet.

Elin Hansson
Inte lika effektiv som i de tidigare matcherna. Duktig på att hitta det bortre krysset.

Nina Dano
Blandade och gav, precis som hon gjort tidigare under mästerskapet. Har så fina kvaliteter, men har svårt att hitta jämnheten.

Johanna Bundsen
Bunden blev bättre och bättre ju längre den första halvleken varade. Men knappast Bundsens bästa prestation – den sparar säkert målvakten till bättre motstånd.

Jessica Ryde
Likt Bundsen hade Ryde ingen vidare rolig match, men det kommer säkerligen längre fram under mästerskapet.

Spelade för kort tid för att bedömas

Clara Lerby, Jenny Carlson, Evelina Källhage, Melissa Petrén