Sverige mot Rumänien i Castellon – en stad med 10 procent rumäner

Alexandra Dindiligan, Rumänien. Foto: Á. Bermejo

Att det är mycket svenska supportrar på plats i Spanien för att följa landslaget är det nog ingen som har missat. Imorgon kan det bli en riktigt häftig publikmatch mot Rumänien – det bor nämligen mycket rumäner i Castellon. 

Sverige hade ett otroligt fint publikstöd i Torrevieja där det bor mängder av svenskar. Läktarna har varit blågula och de svenska spelarna har verkligen sett ut att njuta av läktarstödet.

Även i Castellon har det fina läktarstödet fortsatt för Sverige – men kanske får de svenska supportrarna höja rösten ännu mer i morgondagens match mot Rumänien. Det bor nämligen en hel del rumäner i Castellon, med andra ord finns det möjligheter för en riktig publikmatch. 

För några år sedan bodde det över 17,000 rumäner i Castellon, en stad med cirka 170,000 invånare. Tio procent är, eller åtminstone var, rumäner i den spanska kuststaden alltså. 

Varför hamnade då massa rumäner i Castellon? Många flydde sitt hemland och hamnade där. Sedan har en hel del stannat, även under den stora ekonomiska kris som Spanien har gått igenom.

Förhoppningsvis blir det en riktig läktarfest under måndagens match, som lär bjuda på stor underhållning. Ett varningsfinger är därmed höjt för ett Rumänien som kan hitta motivation i matchen trots att de redan är utslagna.

Källa: Romania Insider