Sverige 15 steg närmare VM i Japan

Foto: Magnus Lejhall, Bildbyrån

Det doftar ett spännande äventyr i öst för det svenska damlandslaget. Efter storseger mot Slovakien i VM-kvalet har blågult hela 15 mål att gå på inför returen.

Sverige tog emot Slovakien i den första av två playoffmatcher till VM 2019. På förhand en lite lurig uppgift. Var står Sverige just nu med så många spelare borta? Och hur bra är egentligen Slovakien?

Såhär i efterhand kan vi andas ut och konstatera att Sverige var helt överlägsna, debutanter tog för sig och Slovakien var mycket endimensionella.

För det här blev en enkel resa i premiären i fina Brinova Arena i Karlskrona. Sverige sprang ifrån och bombade sönder ett Slovakien som inte var i närheten av samma nivå. Efter en trevande start kom Sverige igång efter fint målvaktsspel av Filippa Idéhn. Carin Strömberg och Mikaela Mässing hade fin utdelning i halvdistansskyttet och på kanterna flög Hagman/Mellagård fram i kontringsspelet.

Slovakien hade egentligen bara två spelare som på allvar kunde utmana. Vänstersexan Reka Bizik var stabil i straffskyttet och gjorde några fina individuella prestationer. Den förra Skara-spelaren Monika Rajnohova glänste också som spelmotor och avslutare från niometer.

I den andra halvleken kunde Henrik Signell matcha runt truppen samtidigt som ett tryggt överläge säkrades. Roligt att se debutanter som Melissa Petrén och Emma Lindqvist få speltid och ta för sig. Viktigt att direkt göra avtryck och ta chansen. Nu väntar både VM och OS de kommande 15 månaderna.

På torsdag spelas returmatchen nere i Slovakien och Mestská Sportova hala Sala. 15 mål att gå på för Sverige där totalsegraren får en biljett till VM 2019 i Japan.

Sverige – Slovakien 33–18 (18–10)

Sverige
Nathalie Hagman 7, Carin Strömberg 5, Mikaela Mässing 5, Mathilda Lundström 4, Olivia Mellegård 3, Emma Fernis 2, Jamina Roberts 2, Melissa Petrén 2, Anna Lagerquist 1, Linn Blohm 1, Emma Lindqvist 1

Slovakien
Reka Bizik 7, Monika Rajnohova 6, Tetyana Filkova Trehubova 3, Patricia Wollingerova 1, Marianna Rebicova 1

Publik: 2 650 (Brinova Arena Karlskrona)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here