Sugen på mer landslagshandboll? Imorgon släpps EM-biljetterna

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Följande är ett pressmeddelande från Handbollslandslaget

ANNONS
ANNONS
ANNONS

De svenska damlandslaget är mitt uppe i VM-spelet i Japan, men redan i morgon släpps biljetterna till EM-slutspelet i Danmark och Norge nästa år – där Sverige vid eventuellt avancemang kommer att spela gruppspelet i Fredrikshamn. 

Sverige inledde i september kvalet mot EM i Danmarks och Norge nästa december genom att besegra såväl Nordmakedonien som Portugal klart. Tjeckien ingår också i gruppen där de två bästa lagen efter att alla mött varandra två gånger går till EM.

Skulle Sverige nå dit väntar ett gruppspel i Arena Nord i Fredrikshamn och danskarna släpper redan i morgon biljetterna.

– Vi upplevde redan under VM 2015 ett stort intresse från Fredrikshamnsborna och nordjylländarna i stort att se matcherna i huvudrundan i Arena Nord. Den handbollsfesten hoppas vi tillsammans kunna återskapa i december 2020 och förhoppningsvis med svenskt deltagande som närmast blir en garanti för massa liv i staden och arenan, säger Morten Stig Christensen, generalsekreterare i Danska Handbollförbundet.

Biljetterna släpps på Ticketmaster.dk klockan 10.00 under tisdagen.

Carin Strömberg, lagkapten i Sverige, sa inför pågående VM-slutspelet i Danmark:

– Att representera sitt land i ett mästerskap är bland det mest ärofyllda man kan göra och vi kommer att göra allt för att vi ska kvalificera oss till EM i Danmark och Norge. Att vi i så fall får spela vårt gruppspel i Fredrikshamn är häftigt och vi kommer i så fall att göra Arena Nord till vår hemmaborg tack vare ett massivt stöd från våra supportrar som hjälper oss att vinna matcherna på planen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here