Starkt öppningsdrag av Frankrike

Gruppfavoriten i Kristianstad, Frankrike gick igång med en stabil tvåpoängare. Utan att spela ut alla kort rann ”les Bleues” ifrån till nio måls seger.


EM Grupp B FRANKRIKE – POLEN 31-22 (15-9)


– Vi arbetade hårt i förberedelserna och har återfunnit det franska försvaret med rörelse och fart, sade Oliver Krumbholz.

Uppfinningsrikedomen saknades i en småseg start där Frankrike ändå lyckades variera sig fint.

Sex olika målskyttar fram till 6-5, både Alexandras Lacraberes tunga tryck och Estelle Nze Minkos snabba fötter gav utdelning.

I stort var det försvaret som borgade för rycket strax därefter, förvisso ärliga fällor som Polen klev in i och blev avblåsta hjälpte Frankrike till 9-6 efter 20 minuter.

Klasskillnaden var ännu större minuter fram till paus, den rörliga defensiven och alerta målvakten Amandine Leynaud briljerade. Leynaud landade på 44 i räddningsprocent och lobbade dessutom bollen i öppen kasse till 15-9 i paus.

Efteråt väntade välförtjänt vila, Oliver Krumbholz behövde inte använda hela taktikboken men bytte på klockan och placerade Laura Glauser mellan stolparna i andra halvlek.

Spänningen var borta, franska högersexan Amanda Kolczynskis vinklar fick duga som delikatess när Polen trappat ner tempot och taggat ner kampviljan.

På andra kanten var Siraba Dembele var hundraprocentig med fem mål. Stora siffror till slut, men kantliraren ville inte läsa in för mycket i 31-22.

– Vi är iallafall på väg. När vi gick till attack hade vi många olika alternativ och det får vi vara nöjda med.

Ödesmatch väntar orutinerat Polen 

Det sena återbudet från stöttepelaren Karolina Kudlacz-Gloc gör det svårare för nye polske förbundskaptenen Leszek Krowicki. Truppen med elva debutanter har knappt två dygn på sig att få upp humöret och spetsa spelet.

– Ett orutinerat lag mötte som alla såg ett erfaret. För oss var det första steget mot att bli bättre, sade han efteråt.

Betydligt bättre takter krävs i ödesmatchen mot Nederländerna på tisdag, samma kväll tar Frankrike sig an Tyskland.