SPELARBETYG: Två svenska spelare får högsta betyg

Anna Lagerquist. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Kroatien med 22–17 och nu väntar huvudrundan. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige vann mot Kroatien och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Anna Lagerquist
Löjligt bra. Det går inte att sätta ett annat betyg än det högsta. Måste vara en mardröm att möta när hon spelar på det här sättet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – Anna Lagerquist är världens bästa försvarsspelare.

Evelina Eriksson
Är väldigt lugn och trygg som person och därför tror jag inte att Eriksson påverkades negativt av hennes mindre lyckade prestation mot Kina. Inledde med att rädda två raka skott från Micijevic och hade 65 i räddningsprocent efter första halvlek. Inte lika överjävligt bra i andra, men en fantastisk match av målvakten som landade på precis under 50 i räddningsprocent sett över hela matchen.

Jenny Carlson
Sveriges klart bästa offensiva spelare. Satte fart på spelet, hittade fina utspel och inspel och var även bra på att värdera när hon själv skulle ta läget. Hennes klart bästa match så här långt under VM och snudd på femma i betyg.

Olivia Mellegård
Stabil från sin kant, både framåt och bakåt. Känns som förstavalet på vänsterkanten.

Jamina Roberts
Hade inte sin bästa dag i det offensiva spelet, men riktigt bra bakåt matchen igenom.

Emma Lindqvist
Otroligt bra bakåt, som alltid. Väntar fortfarande på att få det att lossna framåt.

Nathalie Hagman
Gjorde mål på straffar hela matchen och framförallt i första halvlek när avsluten inte satt i övrigt för det svenska laget var hennes mål otroligt betydelsefulla.

Mathilda Lundström
Kom in i första halvlek och satte två snabba mål från kanten. Fortsatte att vara bra hela matchen och som nämnts flera gånger förr är Lundström en lysande etta i försvaret.

Linn Blohm
Inte mycket att jobba med framåt, men när hon fick bollen innebar det allt som oftast mål eller straff till Sverige. Dessutom aggressiv och bra på att värdera i försvarsspelet.

Nina Dano
Fick en del speltid och ser fortsatt pigg ut, även om Dano inte tog avslut i samma utsträckning i den här matchen. Är klart på gång!

Elin Hansson
Inga lägen att jobba med framåt. Däremot en fin situation i försvaret där hon kastade sig efter bollen och vann den till Sverige.

Sofia Hvenfelt
Inte mycket speltid men kom in och gjorde det bra. Så stabil och trygg i varje situation.

Spelade för kort tid för att bedömas

Johanna Bundsen, Tyra Axnér, Kristin Thorleifsdóttir, Nina Koppang