SPELARBETYG: Flera svenska spelare bjöd på magi

Emma Lindqvist. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige knep en poäng mot Norge och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarnas prestationer. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige lyckades lösa en poäng mot Norge och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Olivia Mellegård
Vilken match av Mellegård, igen. Otroligt framgångsrik på nytt i sitt försvarsspel där hon, tillsammans med kanske främst Anna Lagerquist, totalt dominerade. Dessutom effektiv i läget och iskall när hon fick det sista läget.

Anna Lagerquist
Fantastiskt försvarsspel matchen igenom – Lagerquist visade att hon bör starta varje match, oavsett läge.

Emma Lindqvist
I den första halvleken var Lindqvist Sveriges bästa spelare. Fick spela trea bakåt och mittnia framåt – och som hon gjorde det. Bidrog med fina genombrott, fina framspelningar och ett stentufft försvarsspel. Och inte var Lindqvist sämre i andra halvlek.

Jamina Roberts
Nästan löjligt bra. Trots att norskorna la mer eller mindre allt fokus på Roberts var hon otroligt bra matchen igenom. Överglänste samtliga norska stjärnor.

Evelina Eriksson
De flesta hade nog trott att Eriksson skulle få sitta på läktaren – men Tomas Axnér valde att ställa Vipers Kristiansand-målvakten i mål från start. Tackade för förtroendet genom att inleda på ett fantastiskt sätt. Spelade ingenting i andra halvlek bortsett från ett par straffar.

Linn Blohm
Trots skadan var Blohm riktigt bra och gjorde sin klart bästa match så här långt under mästerskapet. Limmade (!) ett skott från en norsk spelare och var effektiv framåt.

Nathalie Hagman
Mängder av viktiga mål från skyttedrottningen, som visar stort självförtroende. Vass bakåt också där hon bröt bollen på slutet, men blev till synes felaktigt bortdömd för fot av domarna.

Jessica Ryde
Det blev inte många räddningar från Ryde, men hon räddade det sista skottet som i förlängningen innebar att Sverige kunde ta en poäng.

Nina Dano
Riktigt bra bakåt hela matchen där hon var otroligt aggressiv och rörlig. Lite tuffare framåt, men fortfarande flera fina aktioner där hon ordnade fram straffar.

Carin Strömberg
Sprider ett lugn i laget och gjorde inte många misstag, men kan ta betydligt fler egna lägen.

Spelade för kort tid för att bedömas

Johanna Bundsen, Daniela de Jong, Evelina Källhage, Jenny Carlson, Melissa Petrén, Elin Hansson