SPELARBETYG: Flera spelare med lovande insatser mot Kina

Carin Strömberg, Martina Thörn, Olivia Mellegård, Linn Blohm och Jamina Roberts. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Starten var inget vidare i den här matchen heller, men Sverige kom igång och körde till slut över Kina. Här kommer Handbollskanalens spelarbetyg från Sveriges andra VM-match. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Kina och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Linn Blohm
Fortsätter att visa klass i allt hon gör. Fyra mål på fyra skott i första, bland annat en lobb och ett kyligt avslut efter Gulldéns fantastiska inspel. Vilades i den andra halvleken.

Nathalie Hagman
Vilken skillnad på Hagman i den här matchen och mot Kongo-Kinshasa. Tre mål på tre skott i första och dessutom ett snyggt inspel till Gulldén (!) och ett par bollstölder.

Bella Gulldén
Kom in efter mindre än en kvart spelad och gjorde mål tämligen omgående på ett skott från linjen. Stod sedan för matchens delikatess med ett läckert inspel till Blohm. Gjorde utöver det två straffmål under matchens första 30 minuter.

Filippa Idéhn
En bra första halvlek med flera fina räddningar, såväl i spel som på straff. Dessutom briljerade Idéhn med sina fina utkast. Gjorde många räddningar som ”inte räknades” eftersom det blev frikast. Fick vila i den andra halvleken.

Mikaela Mässing
Den före detta H65-spelaren fick chansen från start och var Sveriges bästa spelare första tio. Flera fina inspel till Lagerquist och ett mål blev det i den första halvleken.
Bombade in mål direkt i andra halvlek, två gånger om dessutom. Dessutom fint inspel, på nytt till Lagerquist.

Anna Lagerquist
Gjorde Sveriges första mål i matchen, hade efter det lite otur med domslut. Inte lika framstående som mot Kongo-Kinshasa där Lagerquist var bäst på plan. Fortsatt den som visar vägen i försvaret.

Jamina Roberts
Spelade riktigt bra och bjöd på ett par patenterade ”Roberts-stegningar”. Hade dessvärre oflyt med avsluten, men en fin match trots allt. Satte fart på anfallsspelet tillsammans med Gulldén. Fick till slut in bollen i den andra halvleken.

Martina Thörn
Startade andra halvlek och gjorde därmed mästerskapsdebut. En bra halvlek av Thörn med flera räddningar och fina utkast på kontot.

Melissa Petrén
Startade för andra matchen i rad och gjorde ett mål i första halvlek efter att hon lurat det kinesiska försvaret. Läckert ”Gulldén-inspel” till Lagerquist dessutom. Hann knappt in på plan i andra halvlek förrän hon hade stegat bort sina motståndare.

Hanna Blomstrand
Kämpar och kämpar för att hitta tillbaka till bra form och visst såg det bättre ut här än det gjorde i öppningsmatchen. Visar alltid bra inställning.

Emma Lindqvist
Kom in med drygt tio kvar av första halvlek och visade att hon är en bra handbollsspelare. Kanske hade en del av nerverna från första matchen släppt, för nu satsade Lindqvist precis så där härligt som hon gör i SHE. Fick göra sitt första mästerskapsmål.

Johanna Forsberg
Fick spela mot slutet av första halvlek och bidrog direkt med ett blockat skott som i sin tur ledde till öppet mål för Blohm. Gjorde mål på kontring direkt i andra halvlek.

Mathilda Lundström
Fick en del speltid när Hagman vilades. Syntes inte mycket, men hann med att visa mod när hon ordnade fram en offensiv foul.

Olivia Mellegård
Fick inte mycket att jobba med, men var mycket mer aktiv i första halvlek än under hela matchen mot Kongo-Kinshasa. Gjorde ett fantastiskt mål där hon först fångade Idéhns utkast och sedan fick in bollen. Var aktiv i försvaret också med bollstöld som följd.

Marie Wall
Springer på allt och borde kanske få bollen i kontring lite oftare än hon får. Stabil bakåt också.

Carin Strömberg
Lagkaptenen fick starta andra halvlek och stod som alltid för en gedigen arbetsinsats. Dessutom målskytt, hennes första i mästerskapet.