SPELARBETYG: En spelare stack ut när Sverige vann premiären

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35688

Sverige startade matchen otroligt slarvigt, men ordnade upp det och besegrade Kongo-Kinshasa till slut.
I vanlig ordning ger Handbollskanalen betyg på de svenska spelarnas insatser.
Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige vann premiärmatchen mot Kongo-Kinshasa, men visst syntes det att det var just en premiär och att Sverige fortfarande spelar ihop ett rätt nytt lag. Det påverkar givetvis Handbollskanalens betyg, som kommer här:

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Anna Lagerquist
Krigaren i mitten startade matchen framåt medan hon bytte med Jamina Roberts när Sverige gick till attack. Gav laget ledningen med 6–5 och gjorde ytterligare ett mål under den första halvleken. Som vanligt vass och påslagen i försvaret.
Gjorde sitt tredje mål fram till 13–8, fick dessutom med sig en utvisning. Otroligt mål fram till 15–9 där hon snurrade sig fram. Fortsatte att vara dominant i den andra halvleken och var helt klart Sveriges bästa spelare för dagen.

Filippa Idéhn
Sveriges givna förstamålvakt hade, likt laget, ingen superhalvlek. Idéhn hade svårt att få tag på bollarna, däremot briljerade hon med fantastiska utkast, precis som vanligt.
Startade andra halvlek fint och var stundtals riktigt bra.

Bella Gulldén
Kom in istället för Petrén efter mindre än tio minuter. Då hade Sverige haft det riktigt jobbigt i offensiven, även om Petrén knappast gick att beskylla för det. Magisk assist till Blohm tidigt och fortsatte att leverera smörpassningar till sina lagkamrater. Dessutom ett läckert straffmål där hon sköt utan fint.

Melissa Petrén
Fick lite överraskande chansen från start som mittnia och gjorde det bra under de tio minuter hon fick spela i första halvlek. Var initiativrik och såg inte ut att spela med nerver, trots mästerskapsdebut. Gjorde mål direkt i andra och stod sedan för ett vackert vackert inspel till Lagerquist.

Linn Blohm
Höstens hetaste svenska spelare gjorde mål på sitt enda läge under den första halvleken. I den andra halvleken fick Blohm fler lägen och då kom också målen.

Mathilda Lundström
Kom in efter tolv minuter och gjorde två mål på två skott. Mer effektiv än sina lagkamrater under den första halvleken. Inte lika lyckosam i andra halvlek men ändå en godkänd insats.

Jamina Roberts
Första halvlek var väldigt ryckig och det kändes som att Roberts, som bara spelade framåt, led av det. Gjorde ett mål i första. Startade andra halvlek som spets i 5-1-försvar, antagligen för att Sverige skulle kunna kontra ännu mer. Men det blev inte mycket av det spelet, snart ändrade Sverige tillbaka till 6–0.

Johanna Forsberg
Sävehof-spelaren fick lite speltid och tackade för förtroendet genom att jobba hårt och dessutom göra mål.

Olivia Mellegård
Startade matchen på kanten och syntes inte mycket bortsett från när hon på något otroligt sätt lyckades fånga ett fint utkast från Idéhn. Missade dessvärre det efterföljande skottet. Fick inte mycket att jobba med i andra halvlek heller.

Marie Wall
Kom in efter drygt en kvart och startade med att missa två raka skott innan hon gav Sverige ledningen med 9–7, lagets första tvåmålsövertag i matchen. Likt Mellegård blev det inte mycket lägen i andra halvlek.

Emma Lindqvist
Kom in efter tio minuter och slarvade ett par gånger i det offensiva spelet. Stabil bakåt. Den andra halvleken såg ut ungefär som den första, bra bakåt men såg lite nervös ut framåt.

Mikaela Mässing
Kom in efter 20 minuter och ordnade utvisning direkt. Efter det inte så lyckosam med ett par missade skott. Fick till slut göra mål i den andra halvleken med ett tungt skott. Då kom ett mål till av bara farten.

Carin Strömberg
Lagkaptenen fick inte mycket speltid. Kämpade på bra när hon var inne och gjorde mål.

Hanna Blomstrand
Blomstrand kämpar med formen efter sin operation och hade svårt att komma till. Bra bakåt.

Nathalie Hagman
Missade både en straff och ett kantläge i den första halvleken, men gjorde ett mål ändå. Hade det jobbigt även under andra halvlek.

Spelade för kort tid för att bedömas

Martina Thörn