Lagerquist: ”Vi höjde oss under matchens gång”

Anna Lagerquist Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige fick inte spelet att stämma mot Kongo-Kinshasa, men en spelare som levererade var Anna Lagerquist. Mittsexan gjorde sex mål och var som vanligt bra i försvaret. – Vi fick känna på det lite i början men vi höjde oss under matchens gång, säger Anna Lagerquist till Handbollskanalen.

Kongo-Kinshasa startade matchen betydligt bättre än ett Sverige som slarvade och slarvade. Det dröjde till en bit in på halvleken innan Sverige tog ledningen för första gången i matchen.

– Vi skulle vinna matchen och det gjorde vi. Vi hade kollat lite på Kongo före matchen men valde att fokusera mer på vårt eget spel. Eftersom de spelar med ett annat tempo fick vi känna lite på det i början, men vi höjde oss under matchens gång, säger Lagerquist.

Sverige skapade mycket chanser men hade otroligt svårt att sätta dit bollen mot en storspelande motståndarmålvakt.

– Deras målvakt stod bra, absolut, men vi kunde ha varit skarpare i våra avslut. Om vi hade satt fler lägen hade det inte behövt bli så jämnt som det var under stora delar av matchen.

Lagerquist hade inte problem med effektiviteten. Sex mål blev det på sju skott.

– Det fanns lägen in till linjen, så det var härligt att få inspel. Framåt kändes det bra och bakåt på det stora hela, kanske inte i början dock när vi var lite otajmade med varandra.

Men seger och två poäng var trots allt huvudsaken.

– Ja, nu är vi igång, avslutar Anna Lagerquist.