SPELARBETYG: De får högst betyg efter fin svensk seger

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige gjorde jobbet mot Rumänien och vann matchen. Här kommer Handbollskanalens betyg på de svenska spelarnas insatser. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Rumänien och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Filippa Idéhn
Släppte inte in första målet förrän efter nästan sju minuter efter att hon stått för flera fantastiska räddningar och dessutom fått Neagu att missa straff. Fortsatte att vara bra
i den andra halvleken och en stor anledning till att Sverige tog en fin seger.

Olivia Mellegård
Äntligen lossnade det för Mellegård. Gjorde fem mål på sju skott i första halvlek och dessutom ett fint försvarsspel. I den andra halvleken syntes det lång väg att självförtroendet var tillbaka och Mellegård fortsatte att göra mål, vinna bollar och göra bra saker i försvaret. Snudd på femma i betyg.

Anna Lagerquist
Återigen en riktigt bra insats i försvaret. Stenhårt jobb från start till slut och hackade sönder det rumänska anfallsspelet.

Emma Lindqvist
Fick chansen från start och gjorde en bra match. Stod upp bra i försvaret mot Neagu och bjöd på flera positiva saker i anfallsspelet. Det ser verkligen inte ut som att det här är Lindqvists första VM.

Carin Strömberg
Fick mycket speltid i första halvlek och stod för flera bra assist och mål, men också ett par oprovocerade tekniska fel. En av Strömbergs bästa insatser, om inte den bästa, under VM.

Bella Gulldén
Gjorde Sveriges första mål, men spelades sparsamt i första halvlek efter att hon tagit sig för huvudet efter en smäll. Kom in igen i andra halvlek och hjälpte Sverige att hålla undan och vinna. Spelar alltid smart.

Linn Blohm
En fin prestation av Blohm, bra i försvaret med bland annat viktiga brytningar, men också effektiv framåt.

Mikaela Mässing
Succéspelaren från Spanien-matchen hade inget flyt i första halvlek med två ribbskott. Stod däremot för flera fina insatser i försvaret. I den andra halvleken stämde skyttet bättre för Mässing, som dessutom gjorde ett par assist. Var som hetast sista kvarten, som vi kanske får döpa om till ”Mässing-time”.

Nathalie Hagman
Fick inte många bollar att jobba med. Missade straff men gjorde mål på returen. Mer att göra i andra halvlek och gjorde mål på sina lägen, bland annat efter ett snabbt och smart avkast.

Jamina Roberts
Syntes inte mycket, men gjorde ett viktigt mål till 11–7. Ett fint skott i steget av vänsternian. Borde kanske ha fått mer speltid och fler spel uppsatta för henne.

Spelade för kort tid för att bedömas

Mathilda Lundström, Hanna Blomstrand, Melissa Petrén, Johanna Forsberg, Marie Wall, Martina Thörn