Slovenien kammade noll mot Kroatien

Ana Gros. Foto (arkiv): Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Sveriges gruppmotståndare Slovenien ägnade sig också åt genrep i helgen. Till skillnad från blågult fick EM-värdlandet inte uppleva vinnarkänsla i de två matcherna mot Kroatien.

Slovenien fick acceptera dubbla förluster gentemot sitt grannland inför mästerskapsstarten. Kroatien som har en tredjeplats att försvara från EM 2020 var framförallt på topp i den första halvleken och rusade på till 17–10. Den inofficiella landskampen spelades med stängda dörrar och med hänsyn till ryggbesvär bara måttlig närvaro från storstjärnan Ana Gros.

Barbara Lazovic var i sin tur tillbaka från knäskada i upphämtningen efter paus. Mittnian Nina Zulic lämnade formbesked med fem fullträffar, men Kroatien samlade sig bäst och vann med 27–24.

Slovenien kontrade till oavgjort i helgens andra landskamp med fler spelminuter för Gros. Hennes sex mål såg till att kampen blev betydligt tajtare, men Kroatien hade återigen kyla till sist.

– Den här gången visade vi ett bättre spel i alla lagdelar. I försvaret blir vi bättre från match till match. Vi har aggressivitetensom krävs för ett bra resultat, men saknat samtidigt några detaljer i anfallen som innebar för många tappade bollar, sade Gros till Sloveniens handbollförbunds hemsida efter 22–23.

Slovenien öppnar EM mot Danmark fredag 18.00, samma kväll kliver Sverige in i turneringen mot Serbien.