Signell: ”Visat att vi kan slå även de bästa lagen”

Henrik Signell. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

VM-truppen är uttagen och förbundskapten Henrik Signell verkar belåten med de spelare han har att jobba med. – Vi har en trupp som har spelat tillsammans länge och med spelare som är trygga i vårt spel, säger han i ett pressmeddelande.

Sverige har med storstjärnor som Bella Gulldén, Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen men också en hel del nya ansikten jämfört med tidigare mästerskap. Tunga pjäser som Johanna Bundsen och Johanna Westberg saknas däremot.

– Vi vill fortsätta att vara med och utmana om semifinalplatserna och vi har många gånger de senaste åren visat att vi kan slå även de bästa lagen, men vi behöver också hitta en bättre jämnhet, säger Signell i pressmeddelandet.

Ett av de nya ansiktena jämfört med de senaste mästerskapen är Melissa Petrén. Horsens-proffset har gjort en riktigt fin debutsäsong så här långt i den danska ligan och imponerade dessutom under den senaste landslagssamlingen.

– Det är så klart jättekul att bli uttagen, jag har drömt om att få spela mästerskap och äntligen har det hårda jobbet lönat sig. Det är lärorikt att få spela med så skickliga spelare bredvid sig, säger Petrén.

Petrén är inte ensam om att vara mästerskapsdebutant, även Martina Thörn, Jessica Ryde, Johanna Forsberg och Emma Lindqvist väntar på att göra sin första match under ett mästerskap.

SVERIGES SCHEMA INFÖR OCH UNDER VM
19 november: Samling i Malmö
20 november: Resa till VM-lägret i Fukuoka, Japan
26 november: Landskamp mot Norge i Fukuoka (12.30)
29 november: Resa till Kumamoto
30 november: Kongo-Kinshasa (12.30)
2 december: Kina (12.30)
3 december: Japan (11.30)
5 december: Argentina (12.30)
6 december: Sverige (12.30)
Gruppspelsmatcherna spelas i Park Dome Kumamoto
8–9 december: President’s cup för gruppfyrorna, -femmorna och -sexorna
8–11 december: Huvudrunda för gruppettorna, -tvåorna, och treorna.
13 december: Semifinaler, match om femteplats och match om sjundeplats
15 december: Final och bronsmatch

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here