Serbien vann över Danmark och tog hem gruppen – Sverige tvåa

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Andrea Lekic och Katarina Krpez-Slezak smällde in åtta mål när Serbien besegrade Danmark med 30-25 (17-13) i Grupp A. Därmed tog Serbien hem gruppsegern före Sverige – som landar på andraplatsen och får möta Montenegro på torsdag. Alla lagen i Grupp A går vidare till huvudrundan med två poäng.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ur svensk synvinkel var en serbisk seger det bästa som kunde hända. I och med Serbiens vinst går alltså alla tre lagen från Grupp A vidare med två poäng till huvudrundan. Där är det endast Ryssland som går in med alla fyra poängen.

Serberna, ledda av Andrea Lekic som nu har gjort över 100 mål i mästerskapssammanhang, ledde från första målet i mötet med Danmark. Det slutgiltiga rycket kom vid ställningen 13-10 för Serbien – därifrån kom aldrig danskarna närmre.

Med ett utgrupperat försvar störde serberna det danska anfallsspelet på ett effektivt sätt. Och just effektiva var sen den serbiska offensiven där Lekic och Krpez-Slezak satte åtta mål var. Den sistnämnda tog därmed tillbaka sin plats i skytteligatoppen med 26 fullträffar.

Hos danskarna var det kantspelet som var effektivast med Trine Östergaard och Fie Woller i huvudrollerna. Men Katarina Tomasevic i det serbiska målet överglänste både Toft och Reihnardt i danska kassen och Serbien kunde vinna med 30-25.

Därmed får Serbien möta Ryssland i sin första match i huvudrundan på lördag. Danmark kommer att möta tvåan i Grupp B, Frankrike, på torsdag kl 18:00.

Och betyder att Sverige ställs mot Montenegro, för tredje gången på två veckor, i sin första match i huvudrundan. Den matchen spelas också på torsdag, med start kl 21:00.

Målskyttar från EHF Euro 2018

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here