Gulldén och Jacobsen efter matchen: ”Rysare kanske är nya grejen”

Gulldén knyter näven i segern mot Polen. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Är det någon mer som darrar lite fortfarande? Sverige spelade åter en svårt dramatisk match i EM. Och återigen kunde blågult, som nu är klara för huvudrundan, vinna med uddamålet. Den här gången mot Polen med 23-22 (10-5).

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Rysare kanske är nya grejen, säger Bella Gulldén efter matchen och ler.

– Men det blev lite för spännande idag, fortsätter hon.

Spännande är rätt ord. Nervöst är ett annat. Det såg så bra ut i första halvlek med ett svenskt försvarsspel som stängde ned Polen med aggressivt och kollektivt presspel, ofta dirigerade av Sabina Jacobsen. Det, tillsammans med ett fantastiskt målvaktsspel, ledde till att Polen bara gjorde fem mål på hela halvleken och endast ett från nio meter.

– Vi spelade bra och var aggressiva. Målvakt- och försvarsspel fungerade väldigt bra tillsammans. Sen tar Filippa några extra också, det ska man komma ihåg, säger Jacobsen i mixade zonen.

Sveriges försvarsgeneral spelade sen inte i den andra halvleken på grund av känning av en gammal skada. Men skadan ska inte utgöra någon fara inför huvudrundan.

– Jag spelar nästa match, säger hon bestämt.

Efter att Jacobsen slutade spela började Sverige att släppa in fler mål. Polen trampade på framåt och växlade och sköt mycket mer preciserat i början av den andra halvleken. Efter  fem minuter hade de gjort lika många mål som i hela första halvlek.

– Då börjar de få igång sina varianter som vi vet att Polen kan. Det gör att de kommer till lite mer chanser och gör fler mål, säger Gulldén.

Hur tyckte du att ert eget anfallspel fungerade?

– Krampaktigt. Vissa gånger för långsamt och vissa gånger går det nästan lite för snabbt så att vi spelar i sidled istället. Då blir det att vi inte trampar på och dyker in i luckorna. Sen bränner vi mycket men å andra sidan kom vi till många bra lägen, säger Sveriges mittnia.

I huvudrundan väntar möten med Ryssland, Montenegro och värdnationen Frankrike. Det är alltså upplagt för ännu fler tuffa matcher mot ännu tuffare motstånd.

– Möter vi Frankrike och spelar såhär så förlorar vi med 10-15 bollar. Vi kan inte göra såhär många misstag, säger Jacobsen.

– Men man måste ha en dålig match och den var nu. Även för personlig del. Så nu fortsätter vi framåt, avslutar Gulldén.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here