Segerintervjuer: ”Jag njuter varje sekund”

Tyra Axnér and Nina Koppang. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige gjorde under kvällen entré i huvudrundan och besegrade Kamerun. Handbollskanalens reporter Norah tog ett snack med Nina Koppang och Tyra Axnér direkt efter matchen.

Tyra Axnér blev utsedd till matchens lirare i kvällens match och stod för fem mål. Axnér berättar om hur det är att spela VM på hemmaplan.

– Det är en helt obeskrivlig upplevelse. Det är något helt annat och jag njuter varje sekund.

Matchen var inte speciellt spännande eftersom slutresultatet skrevs 37–13. Tjejerna berättar vad de tycker var avgörande i kvällens match.

– Jag tycker att vi springer med dem och vi slarvar stundtals. Jag tycker ändå, när dem får träff bakåt, att dem är starka. Det är ett fysiskt lag och vi får springa med dem, vilket jag ändå tycker att vi gör idag, säger Nina Koppang.

– Jag tycker att vi står fantastiskt bra bakåt. Vi har ett jättebra försvarsspel och målvaktsspel tillsammans med Irma i mål. Jag tycker att vi får lov att kontra, men kanske att vi får lite för många oprovocerade tekniska fel i den första halvleken. Men det rättade vi till sen i den andra halvleken, säger Axnér.

Sverige krossade Kamerun

Sverige gjorde totalt 37 mål och hade många olika målskyttar. Dessutom stod svenskorna bra bakåt, tillsammans med bra målvaktsspel, och släppte enbart in 13 bollar. Tjejerna värderar sina egna insatser efter kvällens kross.

– Första halvlek var lite sådär, jag är inte jättenöjd med första halvleken. Jag kom in och fastnade en del och blev lite stressad när dem lyfte. Men i den andra halvleken kändes det bättre, när man har lite mer avstånd och flyt på det, säger Koppang.

– Jag är såklart nöjd med min insats. Det var skönt att komma in i matchen och få spelminuter. Men också skönt att hitta tajming och avstånd med dem andra spelarna, säger Axnér.

Nu återstår det två matcher i huvudrundan, på lördag gäller Ungern och på måndag är det dags för Montenegro. Tjejerna berättar om vad de ska ta med sig till matcherna.

– Jag tycker att vi ska fortsätta följa vår matchplan och jobba på dem detaljer vi vill jobba på. Vi ska fortsätta med dem nycklarna, säger Koppang.

– Vi ska ta med oss vårt försvarsspel och målvaktsspel. Jag tycker att, om vi står bra bakåt, gör det ont att möta oss. Vi får lov att springa, något vi är riktigt bra på, avslutar Axnér.