Polen inkasserade livsviktiga poäng

Polens Monika Kobylinska. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Det fanns inget utrymme för misstag för varken Serbien eller Polen, med tanke på lagens missöden i det förgående gruppspelet. Men Polen gjorde en viktig upphämtning i den andra halvleken som ledde till en livsviktig seger.

Det var Serbien som fick den bästa starten och tog ledningen tidigt i matchen. Polen tog en tidig timeout för att stoppa Serbiens måltrend. Ett drag som gav omedelbar utdelning och minskade gapet till endast ett måls differens.

Serbien gav aldrig ifrån sig ledningen och kunde gå till pausvila med 13–10, mycket tack vare en viss Sanja Radosavljević. I den andra halvleken började dock missarna leta sig fram för båda lagen. Tempot sjönk något, men Polen lyckades så småningom kvittera. Serbien tog sedan en nödvändig timeout, efter att enbart gjort två mål under den första kvarten i andra halvleken.

Polen, å andra sidan, ökade tempot och Karolina Kochaniak-Sala styrde upp anfallsspelet. Serbien hade inte mycket kvar i tanken och Polen kunde därav inkassera livsviktiga poäng. I och med kvällens seger, förbättrade Polen sin chans att gå vidare till nästa fas. Serbien är så gott som ur bilden för kvartsfinalerna.

Slutresultat: Serbien–Polen 21–22 (13–10)