Sedoykina inför Sverige-matchen: ”Spelar ingen roll att vi har gått vidare”

Anna Sedojkina, Ryssland, Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

I och med Rysslands seger över Danmark i måndags blev Trefilovs lag klara för semifinal. Det skulle kunna innebära att de tar det lugnare mot Sverige ikväll, men om vi får tro målvakten Anna Sedoykina så kommer de inte slappna av.

Anna Sedoykina slutade i det ryska landslaget efter sin skada i OS 2016, men inför årets EM-turnerning gjorde Rostov-keepern comeback, efter att Trefilov ringt och bett henne ställa upp för sitt landslag.

I segern mot Danmark (21-32) stoppade Sedoykina 41% av skotten och gjorde själv sitt första EM-mål, och detta gav henne pris som matchens bästa spelare. I en intervju på turneringens egen hemsida berättar hon om tankarna efter avancemanget:

– Vi tittar inte så långt framåt. Vi måste fortfarande ta oss an Sverige, och det spelar ingen roll att vi redan är kvalificerade. Det är för tidigt för att prata om semifinalerna redan, den tiden kommer.

Stjärnan Anna Vyakhireva passade efter matchen på att hylla sin målvakt:

– Hon är viktig i varje match, inte bara mot Danmark. Alla i laget är stolta över att ha en sådan målvakt med oss. I försvaret har vi en vägg bakom oss som kan skydda oss.

Den ryske förbundskaptenen Trefilov verkar heller inte vilja prata om semifinalerna. Under presskonferensen efter Danmarksmatchen fick han frågan vilka han skulle vilja få med sig till semifinal ifrån gruppen, Sverige eller Frankrike:

– Helt ärligt så skulle jag vilja att turneringen var slut nu. Att vinna säkert och få åka hem med medaljer. Det här är EM, det finns inga dåliga lag. Jag var mycket orolig inför matchen mot Danmark, men vi gjorde ett bra jobb. Det återstår många matcher, och vi kommer behöva kämpa hårt i dem.

Även om Sedoykina ser stark ut så har faktiskt vår egen Filippa Idehn fler räddningar i turneringen. Vi hoppas att den statistiken kvarstår efter kvällens match. Avkast 18:00 i Nantes.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here