Schweiz grusade Finlands VM-drömmar

Lotta Kulju Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Upp som en sol, ner som ett lag med betydligt lägre kapacitet. Finlands möjligheter i VM-kvalet fick sig en rejäl törn med 10–21 mot Schweiz. – Vårt spel fungerar inte alls, sade Lotta Kulju till Hufvudstadsbladet.

Kulju, till vardags i Hellton gjorde fyra mål men befann sig ändå i en offensiv som aldrig lossnade. Schweiz som huserar kvalgruppen kom betydligt närmare sin kapacitet, behövde aldrig frukta det uddlösa motståndet.

Lisa Frey, spelfördelare i Schweiz och i Vendsyssel på norra Jylland gjorde fem mål. Utöver Kulju hade Finland bara ettmålsskyttar.

– Jag tycker vi hade lika bra inställning som mot Färöarna men vi kom lite dåligt in i matchen. Sedan tycker jag vi inte riktigt vågar gå in i lägena framåt utan spelar bollen vidare, sade hon till Hufvudstadsbladet.

Schweiz, tillsammans med Slovakien och Makedonien går bra med full poäng efter två spelade matcher. Kampen om att bli bästa tvåa leds Ukraina med överlägsen målskillnad. Vitryssland som vann sin grupp redan i förra veckan har redan en av de fem platserna till play-off.

VM-kval 1 december
grupp 1, Ukraina–Kosovo 44–19
Israel–Slovakien 20–24
grupp 2, Litauen–Färöarna 21–25
Finland–Schweiz 10–21
grupp 3, Portugal–Grekland 15–16
Vitryssland–Italien 35–26
grupp 4, Island–Makedonien 21–29
Azerbajdzjan–Turkiet 26–32
Grupp 3 är redan färdigspelad. Vitryssland vann med Grekland (4p, -5) som tvåa.

Länk: Lotta Kulju efter förlusten: Vi vet att vi är bättre än det här