Sabina Jacobsen: ”Ville bara bryta ihop, ta en boll och kasta den åt helvete”

Sabina Jacobsen och Elin Hallagård på bänken mot Montenegro. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Det var en rejält besviken försvarskapten efter matchen mot Montenegro. Utöver förlusten kom kallduschen inför matchen att Sabina Jacobsens lår inte höll för spel.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag var ändå redo att spela. Vi har testat lite och det har känts bra men vi valde ändå att vänta in till det sista för att ge det tid. Jag provade på uppvärmningen och allt kändes bra tills jag gick i sidled och kände att det inte gick, säger Sabina Jacobsen efter matchen.

Hur kändes det?

– Man ville bara bryta ihop, ta en boll och kasta åt helvete. Men det går inte. Det är bara att bita i det sura äpplet och stötta laget.

Utan försvarsgeneralen på planen blev det en tuff uppgift för det svenska försvaret. Istället för Sabina med över 100 landskamper flögs Elin Hallagård in, som spelade sin senaste landskamp 2011, och placerades i startuppställningen.

– Jag blev jätteförvånad när jag fick reda på att jag skulle spela, säger Hallagård efter matchen.

– Stundtals tyckte jag att det funkade hyfsat. Jag tror dock att det sprider sig en otrygghet när man har inne en spelare som aldrig ens har tränat med en. Det hade varit en större trygghet med ”Sabbe” (Sabina Jacobsen) där såklart.

Sabina Jacobsen ville inte ge upp chansen om att spela och var till och med ute och sprang i extrahallen i halvtid för att känna om det kanske skulle fungera.

– Men jag lurade bara mig själv, säger Jacobsen.

Vad är du mest besviket över i försvarsspelet ikväll?

– Vi håller oss inte riktigt till planen. De gör för mycket kantmål i första halvlek helt enkelt. Det är en grej. Sen springer vi för lite i försvaret. Men det är heller inte lätt för Elin att komma in och hitta samspel mellan de andra.

– Jag försökte hjälpte och stötta med spelare och system på bänken. Hon kom in med väldigt mycket information idag.

Elin Hallagård fick EM-samtalet när hon var hemma med sin elva månaders bebis Stine och bakade lussekatter. Därifrån blev det snabba ryck – och det var de snabba rycken som var en del i att hon hämtades in.

Sverige skapade 25 kontringsmål i första- eller andrafas mot Montenegro i träningsmatcherna och förbundskapten Signell ville att Sverige skulle trycka på hårt i kontringarna. Något som är ett av Hallagårds signum.

– Mitt direktiv från Signell var att gå hårt i andrafasen, för det är där jag kan bidra.

Mittnian skapade sig några lägen men tyvärr för Sverige var inte siktet riktigt inställt och hon gick ifrån matchen mållös. Dessutom drog inhopparen på sig ett rött kort efter tre stycken tvåminutare. Varav den sista kom efter ett felaktigt byte.

– Det kändes så klassiskt. Att rookien kommer in och inte vet när hon ska springa in på planen, säger Hallagård som ändå var stolt över att ha fått spela en EM-match.

På frågan om hon vill spela fler matcher i EM är det bara ett självklart ”Ja”. De matcherna som Sverige har kvar kommer inte att bli enklare än den mot Montenegro. Först ut är världsmästarna Frankrike och sen kommer Ryssland, som besegrade Frankrike i öppningsmatchen.

Det är nog inte många, förutom blågula supportrar, att Sverige kommer ha chans mot ett storspelande Frankrike. Men det var nog inte heller många som trodde att Sverige skulle spela försvar mot Montenegro med en bullbakande nybliven mamma heller. Det är bara att slänga ut den härskna, metaforiska lussekattsdegen och kavla upp ärmarna.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here