Ryska förbundet hintar om förändringar

Jamina Roberts i matchen mot ROC. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Efter Sveriges storseger mot ROC (Ryska olympiska kommittén) publicerar det ryska handbollsförbundet (FGR) ett pressmeddelande på sin hemsida. Där lovar de att, inom 24 timmar, fatta ett beslut som ska göra det möjligt att återuppbygga laget.

Det ryska laget (ROC) har bara skrapat ihop en poäng på de två första matcherna. De har tre matcher kvar att spela och behöver förmodligen vinna dem. I ett pressmeddelande som det ryska handbollsförbundet publicerar på sin hemsida, går de hårt åt spelarna och ledarna. Förbundets ordförande, Sergej Nikolajeviv Shisjkarev, som är avsändaren, menar att han och förbundet givit laget bästa möjliga förutsättningar. Istället pekar han på brister i tränarstaben och spelarna själva.

”Landslaget har tre matcher kvar att spela i gruppspelet. Vi har inte råd att ens spela oavgjort i någon av dessa. Inom 24 timmar har förbundet och tränarstaben för avsikt att fatta beslut som, hoppas jag, kommer att göra det möjligt för oss att återuppbygga vårt lags spel, ett av de starkaste i världen, och visa sin verkliga potential. Hur som helst vill jag önska laget framgång och seger. Vi tror på laget!”, skriver han.

Återstå att se vad det är för förändringar det rör sig om. Den tidigare förbundskaptenen Jevgenij Trefilov är som bekant på plats och var minst sagt upprörd efter ryskornas förlust, något som både Sportbladet och SportExpressen kunde rapportera om.