”Reserverna” tog chansen – briljerade mot Serbien

Jenny Carlson, Sverige och Brest Bretagne. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Givna startspelarna Carin Strömberg och Emma Lindqvist ut och in istället med reserverna Jenny Carlson och Nina Dano – det var förbundskapten Tomas Axnérs drag inför returen mot Serbien. Och man kan lugnt säga att reserverna tog chansen, Carlson och Dano var två av Sveriges bästa spelare i matchen.
– Det var bara kul att få starta, säger Jenny Carlson till Handbollskanalen.

Varken Carlson eller Dano har fått starta särskilt många landskamper tidigare, men i Ystad var det dags. Dano inledde med att göra Sveriges första mål och följde upp det med att fixa fram en offensiv foul på en serbisk spelare.

– För mig handlade det om att vilja göra en bättre prestation än senast och det tycker jag att jag lyckades med. Det är alltid skönt att få en så bra start, säger Nina Dano till Handbollskanalen.

Efter Danos inledande briljans hängde Jenny Carlson på. Två snygga mål och ett par riktigt läckra assist, främst till Linn Blohm. Mittnian var hela tiden ett hot.

– Det var bara att köra på med samma spel som när man blir inbytt. Det var så klart kul att det gick vägen och att det blev ett sånt här resultat. Både jag och Nina gillar att spela med fart och det var viktigt att vi fick visa upp det nu när vi fick chansen, säger Jenny Carlson.

Förbundskapten Tomas Axnér var så klart nöjd med de nya startspelarnas prestationer mot Serbien.

– De var riktigt bra båda två. Jenny styrde spelet på ett bra sätt och låg bakom vårt höga tryck i passningsspelet. Nina höjde sig under VM och har efter det gjort flera fina matcher i den danska ligan. Hon är klart på gång och det ska belönas. Sen kom den gamla cirkushästen Jamina (Roberts) igång och det tror jag hade mycket med den fina inramningen att göra, säger Axnér.