OS-torsdag: Sveriges resa mot kvartsfinalen fortsätter

Imorgon är det Frankrike som gäller för det svenska landslaget. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Det tuffa OS-schemat, med match varannan dag, fortsätter imorgon. Sverige tar sig an Frankrike och en vinst innebär sannolikt att kvartsfinalplatsen är säkrad. Matchen börjar klockan 14.30.

Ska Sverige kunna hålla i sin sanslösa form? Matcherna duggar tätt men Tomas Axnér har visat att han litar på sin trupp, samtidigt som Sverige har haft matchbilder som tillåtit en del byten. Frankrike föll mot grannen Spanien i förra omgången och är med all säkerhet revanschlystet. Inga skador är inrapporterade från den svenska truppen, som överraskade herrlandslaget genom att stötta dem från läktaren under deras vinst mot Portugal. Stämningen tycks vara på topp och svenska spelare uttalar sig redan i pressen om möjligt motstånd i kvartsfinalen. Där vill de helst av allt slippa Norge. Med en vinst imorgon ser den önskningen ut att uppfyllas.

Tidigare på morgonen spelar Spanien mot Brasilien, i Sveriges grupp. Vinnaren där tar ett rejält grepp om en slutspelsplats. Vid lunch ska de regerande olympiska mästarna, ROC (Ryska olympiska kommittén), försöka återfinna sin form och gripa det sista halmstrået, när de möter ett hittills nollat Ungern.

I grupp A ska Norge och Nederländerna säkra sina avancemang. Den tredje matchen blir ett intressant asiatiskt derby mellan Sydkorea och Japan, där en vinst för något av lagen kan innebära en plats i kvartsfinalen. Om Sverige fortsätter på det inslagna spåret, kan det mycket väl bli någon av Sveriges motståndare vi ser i den matchen.

OS: Torsdag 29 juli

(02:00) Nederländerna–Angola
(04:00) Spanien–Brasilien
(07:15) Japan–Sydkorea
(09:15) Montenegro–Norge
(12:30) Ungern–ROC
(14:30) Sverige–Frankrike, direkt i Kanal 5

Alla matcher sänds i discovery+