OS: Efter två omgångar – här är läget i grupperna

Emma Lindqvist, Kristin Thorleifsdottir och Nathalie Hagman kan njuta när de ser tabellen. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Idag spelades den andra omgången i damernas OS-gruppspel. Sverige toppar sin grupp som enda lag med två vinster. I grupp A har Norge och Nederländerna full pott.

Damer: Grupp A

I grupp A har Norge och Nederländerna inlett med stabila segrar och ser redan nu ut att ta sig vidare. Nederländerna besegrade Sydkorea med 43–36 i en, minst sagt, anfallsglad match. Norge hade inga större problem med att avfärda ett skönspelande men ihåligt Angola (30–21). Hemmanationen Japan tog sin första vinst när de lite överraskande slog Montenegro med 29–26.

De resterande två slutspelsplatserna i grupp A är ganska öppna. Sydkorea har förlorat båda sina matcher, men mot de svåraste nationerna. Det återstår att se hur de klarar sig mot lite svagare motstånd.

Tabell

 1. Norge, 4p
 2. Nederländerna, 4p
 3. Montenegro, 2p
 4. Japan, 2p
 5. Sydkorea, 0p
 6. Angola, 0p

Grupp B

Sverige ångar som bekant på i sin grupp med två vinster på två matcher mot på förhand topptippade nationer. Brasilien tog sin första vinst i turneringen tidigt i morse när de besegrade Ungern med 33–27. I eftermiddagsmatchen vann Spanien mot Frankrike med 28–25, något som borde gynna Sverige poängmässigt. Samtidigt kan vi vänta oss ett revanschsuget och något pressat Frankrike när de ställs mot Sverige på torsdag 14.30.

Tabell

 1. Sverige, 4p
 2. Brasilien, 3p
 3. Frankrike, 2p
 4. Spanien, 2p
 5. Ryska olympiska kommittén, 1p
 6. Ungern, 0p