Nytt tungt skadebesked för Ryssland – Anna Vyakhireva missar EM

Anna Vyakhireva, Ryssland. Photo: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Tidigare under hösten har det ryska damlandslaget dragit med skadebesked på både Elena Mikhaylichenko och Anna Sen inför EM i december. Skadedrabbningarna tyckts fortsätta för de ryska spelarna, och nu meddelar klubben Rostov-Don på sin hemsida att även toppspelaren Anna Vyakhireva riskerar att missa EM.

Efter förra säsongen utsågs hon till den bästa spelaren i den ryska ligan, och 25-åriga Anna Vyakhireva har minst sagt nått upp till stjärnstatus i sitt hemland. Enligt Vyakhirevas klubb Rostov-Don ser det nu dock tungt ut inför EM för den ryska stjärnan, något som kan visa sig bli ett stort tapp för landet under mästerskapet.

Enligt klubben ska Vyakhireva ha ådragit sin en ryggskada under Champions League-matchen mot Bukarest som spelades förra veckan. Läkare från landslaget ska efter undersökningar ha beslutat att 25-åringen ska avstå att delta under uppladdningen inför EM med landslaget, och istället fortsätta sin rehab på hemmaplan.

Huruvida stjärnan kommer att vara spelklar eller inte tills EM drar igång om drygt en vecka framgår inte på hemsidan, men på sin Instagram meddelar Vyakhireva själv att hon inte kommer att delta.

– Jag vill tacka alla för era fina ord. Ibland beror ingenting på en själv. Det är en sport, det händer. Jag önskar vårt landslag lycka till under EM. Även om jag sitter framför TV:n, så är jag med er, skriver hon under en Instagrambild.

För Ryssland väntar spel i grupp B under det inledande gruppspelet under EM. Där står bland annat Sverige för motståndet, men även Spanien och Tjeckien.

Länk: Анна Вяхирева получила травму
Relaterad artikel: Ny skadesmäll för Ryssland – Anna Sen missar EM