Ny skadesmäll för Ryssland – Anna Sen missar EM

Anna Sen med gipsad fot missar EM 2020. Foto: Rostov-Don

Nyligen fick det ryska landslaget den tråkiga nyheten att Elena Mikhaylichenko blir borta lång tid framöver med en knäskada. En olycka kommer sällan ensam, idag skriver Rostov-Don på sin hemsida att Anna Sen har ådragit sig en skada och därmed missar EM.

Det var under veckans ligamatch mot Kuban Krasnodar som Anna Sen tvingades kliva av planen med kraftig smärta i foten. Undersökning visade sedan att det var en sena i foten som var allvarligt skadad. Rostov-Don skriver nu på sin hemsida att Anna Sen blir borta 4-6 veckor.

Tråkiga nyheter för Anna Sen, Rostov-Don och inte minst för Ambros Martin och det ryska landslaget som nu får klara sig utan sin kraftfulla kapten i den kommande turneringen.

Såhär säger Sen själv till klubbens hemsida:

– Jag hade länge haft ont i hälen men hade inte gjort något åt det. Det är väldigt jobbigt för mig, men jag tror att många idrottsmän och kvinnor har kommit tillbaka ännu starkare, säkrare och bättre efter skador. Jag ska försöka göra samma sak för min klubb och för mitt landslag.

EM inleds den 3 december då Sverige möter Tjeckien. I den tredje gruppspelsmatchen, den 7/12 spelar Sverige mot Ryssland, då alltså utan Anna Sen.