Montenegros Katarina Bulatović vill avsluta karriären med ett OS

Katarina Bulatovic. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Montenegro lyckades med det de kom till VM för, de tog sig till OS-kvalet. Längs vägen visade de upp ett fint spel mot bland annat Rumänien, Sverige och Serbien. Spelet räckte inte hela vägen fram till en semifinalplats, men målet var att säkra en plats i OS-kvalet – och det var precis vad de gjorde.

Att ta sig till OS har varit ett stort mål för Per Johansson och hans Montenegro, och nu meddelar stjärnan Katarina Bulatovic att hon eventuellt lämnar landslaget efter OS.

– Jag är övertygad om att vi tar oss till Tokyo, och ytterligare ett deltagande i en tävling som OS skulle vara det bästa sättet att säga adjö till den nationella spelartröjan, säger hon till Sportklub.

I kvalet kommer Montenegro att ställas emot Ryssland, Rumänien och Nordkorea – vilket innebär att vägen till ett OS är långt ifrån spikad och klar.

Bulatovic fyllde 35 år i november och spelar numera för Györ (var annars). Hon har vunnit ligan i Montenegro, Danmark, Rumänien, Ungern och Ryssland. Champions League har hon bombat hem fyra gånger från sin högernioposition. En elegant skytt som varit instrumental i Montenegros landslag under den framgångsrika epoken som bland annat inneburit OS-final.

Länk: Sportklub