Mikaela Mässing: ”Jättekul och galet på samma gång”

Mikaela Mässing går från H65 Höör till Thüringer HC. Foto: Bildbyrån

De allra flesta SHE-spelare inledde veckan i en matchfri period och förberedde sig för tuffa träningar. Mikaela Mässig är undantaget som senaste inslag i EM-truppen. – Jättekul och galet på samma gång, säger hon till Handbollskanalen.

Nyheten är färsk, Mässing ersätter Johanna Westberg som lämnat återbud. Beskedet hade Höörs vänsternia däremot hunnit hantera en längre stund.

– Henrik Signell ringde förra måndagen, så jag har fått smälta allt.

Trollhättan nästa – blir det hej, här är jag eller mer avvaktande när du möter övriga blågula spelare?

– Jag känner ju inte så många av dem innan, men det är nytt för dem också. De visste väl heller inte om det förrän nu, så det blir väl en liten chock.

Vad hoppas du på den närmaste tiden för att komma förberedd till första EM-matchen?

– Först och främst att komma in i spelet som är helt nytt. Jag vill ju känna mig bekväm i gruppen, säger Mässing.

Många EC-resor och en landslagsturné till Sydkorea kompenserar inte helt för det som väntar.

– Jag fick lite koll på läget i Sydkorea men det här är en helt annan grej. Men jag kan dra nytta av att vi har mött spelare från alla olika delar av Europa med Höör, säger Mässing.

Vad kan du tillföra Sverige i EM?

– Jag tror inte att jag kommer få speltid. Sen ska jag inte göra något annorlunda, man kommer med i landslaget för att man är den spelare man är, säger 24-åringen mitt uppe i ovanliga måndagsbestyr.

– Jag har inte börjat packa än och måste hinna tvätta, säger hon.

Mässing och Sverige samlas imorgon, spelar mot Montenegro två gånger (Trollhättan fredag & Göteborg söndag)  innan avresan till EM och spelorten Nantes.