Johanna Westberg missar EM – Mikaela Mässing in i truppen

Johanna Westberg. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Sverige får göra ett byte på nio meter. Mikaela Mässing från H65 Höör och SHE kliver in när Johanna Westberg lämnar återbud av privata skäl. – Ett tungt avbräck, säger Henrik Signell till Handbollskanalen.

— Vi får in Mässing som gjort det bra i år och varit en av de absolut tongivande spelarna i Höör, fortsätter han.

En storskytt ersätter en annan. Men Johanna Westberg som så sent som i söndags straffade H65 i EHF-cupen finns inte med i Frankrike.

– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot. Den här gången måste jag dock tacka nej av privata skäl. Jag kan tyvärr inte gå in mer i detalj i dagsläget och hoppas att det respekteras, säger hon till handbollslandslaget.se.

Henrik Signell:

– Ett tungt avbräck. Johanna är en väldigt bra spelare och leder den danska skytteligan som notorisk målskytt.

H65:s främsta och längsta anfallskraft får förtroendet i Westbergs frånvaro. Mikaela Mässing fanns fanns med i landslagsupplagan som träningsmatchade i Sydkorea i juni.

Frankrikeresan blir hennes mästerskapsdebut och hon går från bruttotruppen till EM-elden på en dryg vecka.

– Vi har tid på oss att jobba in henne i vårt spel, få henne trygg och känna sig bekväm i rollen. Det är inget som vi förväntar oss ska ske på en dag, säger Signell.

– Hon ska inte förändra sig som spelartyp utan fortsätta göra sakerna som hon är bra på.

Sverige samlas på tisdag i Trollhättan och har två förberedande landskamper mot Montenegro på hemmaplan innan EM-allvaret tar över.

Länk: Mässing ersätter Westberg i den svenska EM-truppen