Matchens tre stjärnor: Sverige–Sydkorea

Sverige jublar efter segern mot Sydkorea. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Sverige stod för en sprakande tillställning när semifinalplatsen säkrades mot Sydkorea. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Linn Blohm

Var tillbaka efter att ha fått vila i Sveriges sista gruppspelsmatch. Fortsatt hundraprocentig i avsluten i den här turneringen. Sydkoreanerna hade inte en chans att få tag i henne på linjen. I försvaret höll hon de sydkoreanska niometersspelarna långt bort från det svenska målet.

Två stjärnor – Jamina Roberts

Spelade med fart och finess, men också med ett lugn. Gjorde 6 mål, flest tillsammans med Strömberg och Blohm. Det Sydkoreanska försvaret hängde inte med när Roberts utmanade och gjorde riktningsbyten. Suverän i avsluten och hittade dessutom in till Blohm vid ett flertal tillfällen.

En stjärna – Johanna Bundsen

Det såg klart ut redan efter den första halvleken, men i handboll kan det vända snabbt. Bundsen såg till att Sydkorea aldrig fick någon vädring. Gjorde flera bra räddningar i den andra halvleken och satte igång spelet snabbt så att svenskorna kunde kontra sönder ett uppgivet motstånd.