Linn Blohm: ”Tror att det är jobbigt att möta oss”

Linn Blohm och Carin Strömberg efter vinsten mot Sydkorea. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Det blev en underhållande men odramatisk resa för Sverige i kvartsfinalen mot Sydkorea. Svenskorna ledde från den första minuten och kunde vila spelare i den andra halvleken. Linn Blohm gjorde sex mål idag och är fortfarande hundraprocentig i sina avslut.

Sverige öppnade fokuserat och satte omedelbart tryck i sina kontringar. Det var inte tal om någon underskattning eller vision om att kunna jogga sig vidare. Sydkorea hängde bara med i några minuter, sen gick Sverige ifrån och kunde ta med sig en åttamålsledning i paus. Sverige fortsatte på den inslagna vägen den i andra halvleken och vann till slut med 39–30, efter att ha slappnat av något under slutminuterna.

– Det är helt otroligt! Jag är så stolt över det här laget och över vad vi har åstadkommit. Bara att komma till semifinal är hur stort som helst och sättet vi gjort det på också, att vi har presterat så här bra. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så glad, säger Linn Blohm till Discovery+ efter matchen.

– Vi har hittat ett ”go” i oss. Vi kämpar för varandra, vi sliter som djur i försvaret och vi springer på allt. Det är jobbigt att möta oss, tror jag att de andra tycker, för vi trycker på allt som det går att trycka på, fortsätter hon.

På frågan om hur Blohm – som har gjort mål på sina samtliga avslut under den här turneringen – kan vara så effektiv, pratar hon om flow och bra självförtroende. Det svenska anfallsspelet var inspirerat och trots en klar ledning fortsatte spelarna att gå för det. De såg ut att ha väldigt roligt på planen.

– Det hade vi och vi visste att det skulle bli en match med väldigt mycket mål, för alla deras matcher har sett ut så här. Så det var jättekul att spela och äntligen vara tillbaka på planen, säger hon.

I den andra halvleken fick flera spelare som inte fått så mycket speltid i turneringen chansen och de tog för sig. Samtliga svenska utespelare hamnade i målprotokollet. Det var bara de båda målvakterna Johanna Bundsen – som satte igång de svenska anfallen blixtsnabbt – och Jessica Ryde – som stod för ännu en straffräddning – som inte gjorde mål.

– Dom får göra mål i nästa match, säger Linn Blohm.