Henrik Signell: ”Jag är glad för så många”

Henrik Signell. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige lyckades med det omöjliga och fick med sig en poäng mot Spanien, detta trots ett stort underläge. Henrik Signell var naturligtvis lycklig efter matchen.

– Det är väldigt roligt, en härlig känsla när det blir så här. Jag är glad för så många och glad för sporten. Jag tänker på de där hemma som får se det och som tränare blir jag väldigt stolt över att vi visar att vi är krigare och att vi aldrig viker ner oss, säger förbundskaptenen.

Sveriges startspelare fick inte till det alls mot Spanien och i andra halvlek blev det mycket speltid för Mikaela Mässing, Carin Strömberg och Emma Lindqvist. Tillsammans var det framförallt de spelarna som vände på matchen.

– Jag är väldigt glad och stolt över de spelarna som löser det i andra halvlek, det är inte de spelarna det pratas mest om. Vi har pratat om en bredd i truppen och idag är det de spelarna som står där och får de fina orden. Det är roligt.

Vad säger du om Mässings prestation?

– Hon är ju lite av en humörspelare, om hon känner att hon får in bollar och saker och ting går bra är det inte mycket som stoppar henne.