Mässing gjorde nio nya mål: ”Går det bra är det bara att fortsätta”

Mikaela Mässing. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

För andra gången på två dagar vann Sverige över Ryssland, och återigen var Mikaela Mässing matchens mesta målskytt med nio nya baljor. 

I Himmelstadslundshallen hade 1617 personer samlats för att heja på sitt svenska landslag. Många av dom, kändes det som, flockades kring de svenska spelarna efter vinsten mot Ryssland med 28-26. Och först i kön satt helgens gigant – Mikaela Mässing.

Efter hennes nio mål igår i Esklistuna sa Mässing att ”Nu kände jag igen mig”. Och idag i Norrköping kände man igen henne igen. I Sveriges häftiga inledning av matchen som ledde till ledning med 5-1 gjorde vänsternian fyra av målen.

Så nu känner vi igen dig jättejättemycket?
– Precis! Går det bra så är det bara att fortsätta skjuta, och det har det gjort de här dagarna.

Det svenska anfallsspelet mattades av lite efter ett tag och speltempot blev naturligt lidande då Ryssland matchade olika försvarsspel och Sverige skickade ut flera olika konstellationer på planen, där alla utespelare fick speltid.

– Jag tycker att det var ganska likt gårdagens match, att vi ledde med mycket och sen kom de ikapp och vi drog ifrån igen.

Och vad tycker du om er match?
– Bra men lite hackigt. Ryssland testar ju lite olika försvarsspel, dels med 5-1 och sen med höga kanter så då blir det lite hackigt. Men jag tycker överlag att vi kommer till bra lägen.

I slutet av matchen hade Ryssland kommit tillbaka igen på tavlan men då hoppade Mässing också in igen, efter att ha vilat i andra halvlek, och dyngade in mål direkt. Sverige höll sen ifrån och vann det andra mötet med ryskorna på två dagar.

Thüringer sitter förmodligen och gnuggar händerna nu över dina matcher.
– Jag tror inte att dom har sett matcherna, men jag får väl skicka till dom, haha