Henrik Signell nöjd med de nya spelarna

Henrik Signell. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Sverige och de många nya spelarna fick en smakstart på sitt äventyr tillsammans i och med två raka segrar mot Ryssland. Och det var en nöjd förbundskapten i Henrik Signell som fått stärkande individuella besked efter helgen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag är väldigt nöjd. Jag är nöjd med de som har varit med och tagit sitt ansvar, både på och utanför planen, vilket gör det lättare för de nyare som är med. Vi har också jobbat mycket med våra grunder, vilket är viktigt att ha med oss, säger förbundskaptenen efter matchen.

Sverige kom ut och gjorde det svårt för Ryssland direkt med starkt försvars- och målvaktsspel samtidigt som anfallet var rörligt och effektivt.

– Jag tycker att vi är aningen mer i försvarsspelet idag. Sen gäller det att vara aggressiv på rätt sätt, och jag tycker att vi är det i långa stunder.

Efter ett tag åt dock Ryssland upp Sveriges flermålsförsprång, liksom de gjorde i Eskilstuna.

– När vi är ett så nytt lag som vi är så är det inte konstigt att det blir skakigt ibland. Speciellt när vi möter ett så bra lag som Ryssland ändå är, trots att de saknar spelare.

Ja, du bytte runt mer på spelare och variationer på uppställningar idag?

– Vi spelade lite mer med de nya idag. Igår var det kanske mer i två olika konstellationer, idag blev det lite fler variationer. Det är också beroende på att man spelar två matcher på två dagar och inte orkar i lika långa perioder.

Har du fått några besked som du ville ha inför det stundande VM-kvalet mot Slovakien?

– Ja, det har jag, definitivt. Framförallt individuella besked. Mässing har ju gått som tåget och jag tycker att det är många av de mindre rutinerade som har tagit chansen och stärkt sina aktier att fortsatt få vara med.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here