EXTRA: Sverige klart för EM i Frankrike

Foto: Germany 2017/Marco Wolf

En poäng borta mot Makedonien räckte för att Sverige skulle vara kvalificerat för EM. Det blev två, Sverige vann med 32–20 och spelar därmed EM i Frankrike i vinter.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sverige startade med följande spelare:

MV: Filippa Idéhn
V6: Loui Sand
M6: Anna Laqerquist
H6: Daniela Gustin
V9: Jamina Roberts
M9: Bella Gulldén
H9: Nathalie Hagman
Försvar: Sabina Jacobsen in, Jamina Roberts ut

Sverige fick en bra start på matchen där Gulldén gjorde två av Sveriges tre första mål och dessutom båda på straff utan fint. Utöver det imponerade Idéhn i mål och Sverige gick fram till 8–3. Jamina Roberts var också riktigt vass och visar vilken fantastisk spelare hon är när hon får vara skadefri en längre tid.

Sverige gick fram till ledning med 16–7 i paus och anledningarna till det var flera. Idéhn stod för inte mindre än tre straffräddningar, det svenska försvarsspelet med Lagerquist och Jacobsen i spetsen var briljant och framåt gjorde Gulldén precis som hon ville.

Makedonien startade den andra halvleken på ett bra sätt och under ett par minuter såg det nästan lite oroligt ut i det svenska laget. Men så fick Sverige ordning på spelet igen och framförallt imponerade Lagerquist med en fantastisk inställning. NFH-spelaren bröt massvis med bollar och förstörde hemmaanfall på hemmaanfall.

Sverige vann till slut med 32–20 och är därmed klart för EM i Frankrike som spelas i november och december.

Sista matchen i gruppspelet är mot Färöarna på lördag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here