Konradsson magisk i finalen: ”En av mina bästa matcher”

Markus Olsson, Jonathan Stenbäcken och Jesper Konradsson. Foto: Skjern Håndbold

Skjern är mästare i Danmark efter seger i den andra finalen mot Bjerringbro-Silkeborg. En av de stora hjältarna var Jesper Konradsson som med fem mål och briljant mittniospel såg till att Skjern bärgade hem titeln. Dagen efter finalsegern fick Handbollskanalen en pratstund med en trött men lycklig Jesper Konradsson.

ANNONS

– Det är helt fantastiskt. Hade idag varit en vanlig dag hade jag nog mått skit med tanke på hur man misshandlar sin kropp som man gör. Nu mår jag bättre än vad jag förtjänar och ska möta upp några gubbar på stan och fortsätta firandet, säger Jesper Konradsson till Handbollskanalen.

Den första finalen slutade oavgjort och den andra matchen var jämn från start till slut, men med ett Skjern som hela tiden hade kommandot. Till slut vann Skjern med 27–26 efter avgörande insatser av bland andra Konradsson, Anders Eggert, Markus Olsson och Emil Nielsen.

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek och hade ledningen med tre mål, det borde kanske till och med ha varit fem. Men jag måste vara ärlig och säga att i den andra halvleken hade vi domarna emot oss hela tiden och fick verkligen kämpa i uppförsbacke. Bjarte Myrhol åkte på sin tredje utvisning och fick rött kort och det var knappast utvisning. Han är ju ganska viktig för oss kan man säga så att vi ändå klarar av det är sjukt starkt.

– BSV var på väg att komma ikapp hela tiden i andra men vi lyckades hålla undan. När det var oavgjort gjorde Markus Olsson ett fint mål och trots att det var över två minuter kvar blev det målet matchavgörande. Sedan har vår målvakt Emil Nielsen lovat att han alltid tar det sista skottet i en match och det gjorde han.

Hur gick det för dig i finalen?

– Jag fick en go start. Våra fyra första mål kom på straff och tre av straffarna var det jag som ordnade fram. I andra halvlek fick jag in några riktiga slumpmål, men det är signifikativt för en final där alla är sönderlästa på varandra. Två underarmsskott gick in mellan benen på målvakten.

Du har ju varit bra i stora matcher förr, hjälper det dig något att du redan har en viss rutin från finaler?

– Ingenting faktiskt. Jag mår dåligt i flera dagar inför matcher av det här slaget. Men när jag kommer till samlingen och uppvärmningen drar igång känns det okej. Men det har varit jobbiga dagar här mellan finalerna.

– Jag vet inte vad som händer med mig. Jag minns mitt första år i AHK, då frågade Glenn Andersson mig inför en final om jag var nervös. Jag svarade att jag var jättenervös och det tyckte han var bra. Då frågade jag så klart varför varpå han svarade att det betyder att du bryr dig och du tycker att det är viktigt att det ska gå bra. Det är väl lite så man får tänka antar jag.

Att Jesper Konradsson är blygsam och ödmjuk råder det inga tvivel om. Reaktionerna på sociala medier efter 23-åringens prestation i finalen har varit minst sagt positiva. Samma sak gäller mittnians insatser under säsongen. I den avgörande finalen gjorde Konradsson fem mål och bidrog som vanligt med att spela fram sina lagkamrater.

– Jag blev ju lovad en stor roll och jag hoppades såklart att jag skulle få det, men man ska prestera efter det också och det har jag gjort, åtminstone stundtals. Någon gång borde jag kanske ha blivit utbytt tidigare men tränarna har trott på mig och det är kanske därför det har gått så bra.

Hur involverad är du i de spel ni sätter upp? 

– Jag och vår assisterande tränare Henrik Kronborg har hela tiden en dialog om var vi ska sätta in trycket. Han kollar mycket video och så tittar vi lite tillsammans innan vi kommer överens om något. I slutändan är det ändå jag som bestämmer, men det är skönt att ha honom, framförallt när det går lite tungt och man inte tänker klart.

Vad tycker du framförallt att du har utvecklat under säsongen?

– Jag har fått spela väldigt mycket försvar under säsongen, kanske inte så mycket i slutspelet dock. Den biten är jag mest nöjd med. Kanske även att jag har blivit lite farligare själv än jag var de sista åren i Sverige. Jag var kanske inte sönderläst, men jag hade svårare att komma till bra lägen. Om det är min fysik som har blivit bättre eller om det beror på medspelare och/eller motspelare vet jag inte, men den biten har gått bättre.

När du själv har blivit ett större hot gissar jag att du får mer utrymme att hitta in på linjen till Bjarte Myrhol?

– Han är ju en av världens bästa linjespelare så han har alltid mycket bevakning på sig, men som i finalen när han fick rött och vår andralinje kom in funkade det bra. Efter att jag hade gjort några genombrott fick jag två gubbar på mig och då kunde jag hitta in till honom så att han kunde göra ett par viktiga mål.

När man tittar tillbaka över Jesper Konradssons säsong är det svårt att inte tänka på matcherna mot Veszprem. Skjern skrällde och slog ut en av världens största klubbar och man gjorde det med Jesper Konradsson som dubbelmötets bästa spelare.

– Det var en fantastisk upplevelse. När vi spelade slutspel här i Danmark pratade vi lite om de matcherna. I slutspelets gruppspel var vi helt slutkörda och ville bara ta oss till semifinal. Då sa vi att går vi till semi kan vi åtminstone luta oss tillbaka och tänka att vi har gjort en sjukt bra säsong i Champions League. Och att vi nu vann ligan ändå känns sjukt.

– Men de två matcherna rankar jag väldigt högt även för egen del. Jag har nog inte gjort bättre matcher vid ett viktigare tillfälle. Ska jag ranka är de två matcherna de bästa jag har gjort i min karriär. Även finalen igår är en av mina bästa matcher.

Vinner man guld blir det så klart ett rejält firande efter, så även för Jesper Konradsson och hans lagkamrater i Skjern.

– Först firade vi med en hög på planen och även med fansen som var på plats i Silkeborg. Firandet fortsatte sedan i bussen och i Skjern möttes vi av ett otroligt fyrverkeri. Det har nog kostat Skjerns starke man en hel del. Och där var det massor av människor som mötte upp. Efter det firade vi till fyra på morgonen med fansen vilket så klart var otroligt skoj.

Går det att fira ordentligt i en liten by som Skjern?

– Eftersom vi vann guld tror jag att allt är möjligt i den här byn. Vi bestämmer vad vi vill göra och hur länge vi vill göra det.

Vem tog täten i guldfirandet?

– Emil Nielsen var en stark kandidat igår måste jag säga. Han var nog snabbast på det i alla fall, men det fejdade ut lite. Jag vill gärna visa mig stark och ta över den rollen nu de kommande dagarna. Han fick en bra start men jag tar hand om slutspurten. Emil vann sitt första guld och var glad efter tio minuter, jag har ju vunnit ett i Sverige så jag vet ju lite hur det går till, avslutar Jesper Konradsson med ett skratt.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here