Lyckad operation för Cristina Neagu efter korsbandsskadan

Cristina Neagu. Foto: Facebook

Rumäniens storstjärna Cristina Neagu postade glädjande besked på sin Facebook igår. Operationen som vänsternian tvingats genomföra efter korsbandsskadan i EM gick bra. Läkarna meddelar dock att 30-åringen inte kan vara tillbaka på planen före juli, enligt rumänska A1.

Det var i EM-matchen mot Ungern i huvudrundan som Cristina Neagu rev sönder korsbandet i sitt högerknä med ett hjärtskärande skrik. Vänsternian hade då hunnit spela 335 av 352 minuter för Rumäninen under EM och gjort 44 mål.

Förödande nyheter såklart för både Rumänien, hennes klubblag CSM Bukarest och främst för Neagu själv – som missar resten av säsongen.

Hon valde ändå att stanna kvar i Frankrike för att heja på Rumänien och kunde ses kringshoppandes på kryckor i katakomberna på arenan i Paris. Oftast leendes. Och igår fick hon ett ännu större leende i ansiktet när operationen av korsbandsskadan gick bra.

Det är Neagu själv som har meddelat via sina sociala medier att allt gick fint på sjukhuset, att hon mår bra och att hon kommer komma tillbaka till handbollen. #CN8 #unstoppable