Kim Rasmussen tar över Montenegro

Kim Rasmussen. Photo: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån.

Per Johanssons arvtagare är klar i Montenegro. En erfaren coach ersätter en annan, danske Kim Rasmussen finns vid sidlinjen från och med EM i Danmark.

Handbollförbundet i Montenegro, RSCG presenterar Rasmussen som har vanan inne från flera prestigefyllda uppdrag. I klubbvärlden tog han CSM Bukarest till CL-guld medan Polens landslag drog nytta av Rasmussens taktik i dubbla VM-semifinaler 2013 och 2015.

Den senaste tiden har den energiske tränaren fått kasta sig mellan uppdragen, VM förra året och 14:e plats blev finalen med Ungern.

Montenegro skickar också tacksamhet till MKS Lublin, Rasmussens nuvarande klubblag som gått med på samarbetet med kort varsel.

I slutändan räckte det med ”ja tack” efter ett plötsligt telefonsamtal från förbundspresidenten.

– Det hela var lite överväldigande men så ser det ut i den här världen, särskilt utanför Skandinaviens gränser. Det har jag fått vänja mig vid och jag känner till spelet. En dag är man inne och nästa dag är man ute.

– En sak är säker: Jag hade ångrat mig om jag inte slog till. Så har jag alltid arbetat, säger Rasmussen i en kommentar till TV2.

Om allt faller på plats kan Rasmussen ha sin första landslagsträning med och i Montenegro på onsdag. En dryg vecka senare sätter EM igång.

Länk: Kim Rasmusen novi selektor reprezentacije Crne Gore