Nycke Groot tackar för sig till sommaren

Nycke Groot. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Handbollsprestationerna glänser med flera EM- och VM-medaljer och bästa möjliga resultat på klubblagsscenen. När Nycke Groot ser slutet på karriären uppmärksammar hon också den stora matchbelastningen på elitnivå.

Groots slutspurt som rapp playmaker blir Odense Håndbold. Den danska CL-klubben meddelar att nyckelspelaren avslutar sina två år och dessutom placerar skorna på hyllan vid säsongslut.

Tidigare klubbar som FC Midtjylland och Györ gör att meritlistan är respektingivande.

Niometaren fick också vara med om Nederländernas fartfyllda framfart och medaljår från och med mitten av 2010-talet. Säsongen 2018/19 då hon bestämde sig för att ta farväl av det orangea landslaget blev dock väl mycket av det goda.

– Det är väldigt hårt att vara med på toppnivå när man både spelar Champions League, mästerskap och är med i toppen. Det är där de riktigt roliga matcherna finns, då vill man också extra mycket men det innebär att man är mer sliten och får mindre tid att återhämta sig. I backspegeln hade det varit bättre för mig med färre matcher och mer ledigt, säger Groot till TV2.

I samtalet med TV-kanalen förklarar 32-åringen att belastningen också påverkar det mentala och lusten att spela. Batterierna laddas för tillfället inför en sista vårsäsong med Odense.

– Jag se fram emot att avsluta ordentligt, satsa maximalt och njuta till sist, säger Groot till TV2.

Länk: Nycke Groot indstiller karrieren efter denne sæson