Johansson efter Montenegros seger: ”Steg framåt för oss”

Per Johansson. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Montenegro besegrade Japan och även om det inte var utan dramatik var det ändå mer stabilt än i flera av lagets senaste matcher. Per Johansson var nöjd med prestationen. – Det var ett steg framåt för oss att leda med tre-fyra mål och inte tappa bort det, säger han till Handbollskanalen.

Montenegro vann alltså lagets första match i huvudrundan med 30–26 och det var Japan som stod för motståndet. Japanskorna pressade Montenegro stundtals, men när det skulle avgöras var det Per Johanssons lag som var hetast.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match faktiskt. De pressade oss rejält, men vi skapade målchanser i minut och parti även om de ryckte sönder matchen, säger Per Johansson.

– Vi gjorde en bra match över 60 minuter mot ett bra Japan, de var kanske bättre nu än mot Sverige.

Montenegro hade ett bra läge i förra matchen mot Spanien men tappade den fajten och åkte därför till huvudrundan med två poäng istället för fyra.

– Vi har pratat om vad vi ska göra. Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut vad vårt tema var efter Spanien. Det var ett steg framåt för oss att leda med tre-fyra mål och inte tappa bort det. Vi vill helst ligga under och sen vända, säger han med ett leende.

Nästa match för Montenegro är mot Ryssland, ett lag svensken inte hunnit se särskilt mycket ännu.

– Jag var här och såg Ryssland mot Sverige. Men vi har inte analyserat Ryssland än, vi analyserar bara en match åt gången. Det är en annan som gör förstaanalysen och sedan gör jag finsnickeriet, avslutar Per Johansson.