Johanna Westberg lägger ner elitsatsningen

Johanna Westberg. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Storskytten präglade Skuru IK, blev utlandsproffs i Danmark och gjorde fyra mästerskap med blågult. Johanna Westberg väljer andra äventyr än handboll framöver, meddelar hon via sitt Instagramkonto.

SVT Sport var först att uppmärksamma 32-åringens beslut. Westberg syntes i Nykøbing Falsters klubbfärger under höstsäsongen, i slutet av november tog hon ledigt med beskedet att familjens andra barn var på gång.

Westberg kom till NFH från Randers HK 2016 och fick bland annat fira DM-guld 2017, tillsammans med tvillingsystern Emelie. Långa perioder litade det gulblå laget på hennes kunnande som främsta målskytt.

Vänsternian tog även för sig i blågult. Från debuten 2012 fick Westberg uppleva två EM, genombrott på allvar i VM 2017 och ett avslutande OS i Tokyo via en sen uttagning.

”Jag känner mig otroligt stolt som har fått uppleva allt det här och väldigt stolt att jag fått representera Sveriges landslag under många år och att jag fick kröna den resan med ett OS i somras”, skriver Westberg på Instagram.