Jasmina Jankovic målvaktstränare i Nederländerna

Jasmina Jankovic. Foto: Eibner/Imago/Bildbyrån.

Den tidigare orangea landslagsmålvakten Jasmina Jankovic ökar kontakten med Nederländerna under hösten. Jankovic ingår i Per Johanssons stab som målvaktstränare med sikte på EM i november, meddelar handbal.nl.

Efter en egen keeperkarriär med närmare 100 landskamper har Jankovic en del att förmedla ända upp till seniornivå.

Silvermedaljören från EM 2016 i Sverige och bronsmålvakten från VM 2017 verkade på planen fram till 2021 och flyttade över till flera poster i Frisch Auf Göppingens organisationen.

När hon för en tid sedan ledde adepterna på handbollsakademin i Arnhem under några pass vaknade förbundet än en gång för 35-åringens kunnande.

– Tydligen lämnade jag ett gott intryck då, för i uppföljningssamtalet kom erbjudandet att bli målvaktstränare i A-laget.

– Det är en supertrevlig överraskning. Jag sa till dem att jag var tvungen att se om jag kunde ordna det med mitt barn därhemma, Min man sa direkt: ”Du får inte missa det här tillfället”, fortsätter Jankovic till handbal.nl.

Nederländerna plockar in Jankovic med kort varsel, det är samling redan nästa vecka för träningslandskamper mot Danmark, Norge och Schweiz.

Länk: Jasmina Janković aangesteld als keeperstrainer van de TeamNL Handbaldames