Odense höll i segersviten

Martina Thörn, Sverige och Odense. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN .

Topplagen Odense HB och Team Esbjerg hade var sin dag på jobbet i den danska ligan. Veckomatcherna mellan helgäventyren i Champions League slutade med stabila bortasegrar.

Odense har fem vinster på fem försök och såg till att infoga i Randers HK i den besegrade raden via en tidig urladdning.

Martina Thörn fick förtroendet mellan stolparna och tog vad som behövdes. Sammanlagt 11 räddningar, lika med 35 procent gav gästerna gott om tid att mata på i attackerna. Efter 1–8 på tavlan fanns inte mycket att diskutera, Dionne Housheer glänste i skyttelinan med sju mål, lika många som ytterniokollegan Mie Højlund.

Skanderborg HB ordnade mer av en kamp, iallafall första 30 mot Team Esbjerg. Vilde Mortensen Ingstad och Mette Tranborg tog spelvändningarna till hjälp för att Esbjerg skulle äga mer av matchen efter 35 minuter (13–19). Kristine Breistøl var genomgående bra med åtta fullträffar för vinnarlaget, Skanderborgs Rikke Hoffbeck Petersen satte nio men brände ett par från strafflinjen där Amalie Milling vann duell på duell.

Esbjerg ligger trea på åtta poäng och en match mer spelad än tvåan Nykøbing Falster.

Kvindeligaen 21 september
Skanderborg HB–Team Esbjerg 26–33 (13–14)
Randers HK–Odense HB 24–32 (9–16)