Jacobsen sken som en sol – har redan laddat om till bronsmatchen

Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Sabina Jacobsen sken som en sol under lördagens pressträff på spelarhotellet i Hamburg. Lagkaptenen var på kanonhumör och visade med eftertryck att hon är redo för bronsmatchen mot Holland imorgon.

ANNONS

På lördagen hade det svenska landslaget pressträff på spelarhotellet i Hamburgförorten Hagenbeck. Handbollskanalen slog sig ner tillsammans med Sabina Jacobsen för att prata om det som varit, men ännu mer om det som komma skall. Den svenska lagkaptenen visade tydligt varför hon är just lagkapten, inställningen och attityden är det verkligen inte något fel på.

– Jag var otroligt besviken igår och så klart frustrerad och arg. Man är ju här för att spela final och man vet hur mycket arbete som ligger bakom att ta sig hit, framförallt när det är så jämnt i toppen. Igår tänkte jag bara att jag ville åka hem, säger Sabina Jacobsen.

– Men när jag vaknade imorse kände jag ändå att nu är det nya tag och vi kan fortfarande ta medalj. Det är fortfarande väldigt stort för oss eftersom vi inte har varit i de här sammanhangen särskilt ofta.

Kommer det här med att ställa om automatiskt för dig eller får du tvinga dig själv att ”skärpa till dig”?

– Det kommer automatiskt. Alla i laget är så klart oerhört besvikna över att inte gå till final, men vi har en go grupp där alla stöttar varandra. Det viktiga är att inte titta på fel för mycket utan att stå tillsammans och ta medaljen.

– Igår kändes det som att världen gick under. Men vi har fortfarande en match kvar att spela och att tänka på att få en medalj runt halsen är en väldigt stor drivkraft.

Hur mycket skulle det betyda att få åka hem från VM med en bronsmedalj?

– Otroligt mycket. Senast vi tog medalj var 2014, så vi har ju kämpat i tre år för det här. Det är skitkul att vara iväg med landslaget, men det tar också mycket tid och vi är ju bara lediga på sommaren. Lyckas man då ta medalj känns det som att allt är värt det, det blir en fin belöning.

VM har varit igång i två veckor och Sverige har spelat åtta matcher. Trots det är spelarna inte särskilt slitna, åtminstone inte fysiskt.

– Vi har ju bytt runt mycket så jag tycker att det är många fräscha kroppar, det känns verkligen inte som att vi går på knäna. I huvudet däremot känns det att vi har varit samlade i tre och en halv vecka och träffats varje dag.

– Men vi har väldigt roligt tillsammans och det gör såklart jättemycket. Att få några timmar ledigt och bara kunna ta på sig annat än mjukiskläder är skönt.

I bronsmatchen väntar Holland, ett lag som inte varit på topp under VM men som de senaste åren alltid tagit sig långt i mästerskap.

– Det är ett riktigt bra lag med många spelare i toppklubbar i Europa. De har kanske inte prickat formen riktigt under VM, men de har fortfarande mycket rutin. Vi har dock varit det bättre laget under mästerskapet.

Vad blir viktigt att tänka på mot Holland?

– De har riktigt bra kontringar och andrafas så det handlar om att inte göra tekniska fel, för det kommer att kosta. Och så blir det viktigt för oss själva att få igång vårt kontringsspel, det var inte så bra mot Frankrike.

– Nycke Groot är deras nyckelspelare tycker jag. Det är en världsspelare och får hon till det måste vi verkligen akta oss för henne. Resten känns det som att jag har bra koll på, men vi får hoppas att Groot inte har dagen.

Sverige kommer dessutom att ställas mot Helle Thomsen som är tränare för Jacobsen, Bella Gulldén och Nathalie Hagman i CSM Bukarest.

– Helle är väldigt duktig taktiskt och en väldigt bra tränare. Men för mig känns det inget speciellt att möta henne. Jag vet att Helle tycker att jag är en väldigt bra försvarspelare så vi får se hur mycket de attackerar mot mig. Jag är absolut inte rädd för det, avslutar Sabina Jacobsen.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here