”Ikväll ska vi tysta 12 000 danskar”

Sabina Jacobsen. Foto: Emil Hyltoft Eriksen, VM i handboll för damer 2015

Johan Flinck som krigar för handbollen på Aftonbladet har publicerat ett tal till nationen från Sveriges lagkapten Sabina Jacobsen.

20:45 blåser de norska domarna igång åttondelsrysaren mellan Sverige och Danmark, och det är hög tid för Sverige att bryta VM-förbannelsen. 2001 åkte Sverige ut i kvartsfinalen, 2009 tog man sig inte vidare från gruppspelet och 2011 fick svenskorna packar väskorna efter förlust i åttondelsfinalen mot Frankrike.

Ikväll är det hög tid för Sverige att spänna musklerna mot Danmark, och vad passar då inte bättre än ett peppande tal från lagkaptenen Jacobsen.

Lagkaptenens tal till nationen:

I somras förstörde John Guidetti & Co gulddrömmen för det danska U21-landslaget.

För en månad sedan skickade Zlatan hela Danmark i pension. I kväll är det vår tur.

I kväll ska vi tysta alla 12 000 danska fans i Boxen.

Som lagkapten vill jag från hela laget tacka för ert fantastiska stöd. Tack för att ni tittar på oss, tror på oss och hejar på oss. Det ger oss mod och styrka i fajten mot hela Danmark.

Om ett år är det vår tur att bjuda tillbaka, då får vi möjlighet att spela inför 12 000 hemmafans i Scandinavium under EM. Kan vi knäcka danskorna i deras hemmaborg, ja, då kan vi slå vilket lag som helst, både här i Danmark och i Sverige om ett år.

Heja Sverige!

/Sabina Jacobsen, lagkapten

Vi på handbollskanalen och alla svenska fans håller självklart tummarna, och nedan klipp går om och om igen.

Aftonbladet finns en uppsjö och artiklar från handbolls-VM.