Hagman efter matchen: ”Det är aldrig kul att stå där ensam efteråt”

Sandra Toft räddade den avgörande straffen. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige föll tungt mot Danmark i en dramatisk EM-premiär. En oerhört jämn match avgjordes till sist från strafflinjen i slutsekunden. Där räddade Sandra Toft straffen från Nathalie Hagman som betydde dansk vinst med 30-29.

Det var sju meter mellan hjälte och syndabock för Nathalie Hagman i öppningsmatchen mot Danmark. Hagman hade tidigare i matchen satt fem av fem från straffpunkten. Tyvärr missade hon den sjätte.

– Jag har gjort massa mål på det valet av straffkast tidigare men idag räckte det inte. Sandra (Toft) hade läst in mig där, säger Hagman efter matchen.

Hur kändes det att stå där efteråt? Frågar DN:s Lars Grimlund.

– Man är tom. Det är aldrig kul att vara den som står där ensam när Danmark kommer och firar i en ring, säger Hagman efter matchen.

– Jag hade bra självförtroende sen de tidigare straffarna. Och ska man bli hjälte nångång så är det de här gångerna. Men idag blev jag syndabocken.

Vad ger du er för betyg sett över hela matchen?

– Vår lägstanivå är lite väl låg idag och Danmark får göra några lätta mål. Men stundtals spelar vi jättebra också. Det är väl hem och analysera och jobba mer tillsammans i vissa lägen. Nu är det väldigt surt men förhoppningsvis är vi gladare om två dagar.

Stjärnan som överlag gjorde en stark insats i premiären satte sju mål totalt. Fem kom sagt från straffpunkten. Och det finns ingen tvekan om att hon ställer sig där igen om frågan kommer mot Serbien.

– Om jag får möjlighet så tar jag den, absolut.