Frankrike vann planenligt mot Serbien – Sverige möter Norge i placeringsmatch

Alexandra Lacrabere. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Det blev till slut precis så som de flesta hade förutsätt, en fransk seger över Serbien. Efter en jämn första halvlek klappade serbiskorna ihop i andra och Frankrike kunde vinna med 38-27 (18-14). Därmed får Frankrike spela semifinal mot Nederländerna och Sverige får nöja sig med placeringsmatch mot Norge.

Serbien hängde med förvånansvärt bra i första halvlek mot Frankrike i Nantes. Serbiskorna som inte hade något att spela för utöver äran spelade sig fram till bra lägen och var effektiva i avsluten. Men det var även Frankrike där Alexandra Lacrabare tryckte sig fram som en den pålitliga gamla ångvälten samtidigt som Nze Minko dansade sig igenom.

Lagen höll jämna steg nästan hela första halvlek men så fort Frankrike rann iväg litegrann så rann det iväg mycketgrann. Ledning för Serbien med 14-13 blev till underläge 14-18 innan halvleken var slut. Och i den andra fortsatte raset.

Fransyskorna bytte in Laura Glauser i målet som räddade och Manon Houtte på vänsterkanten som kontrade, ljudsatta till popmusik i högtalarna och 8 000 klappande supportrar.

Det blev en transportseger hela vägen till Champs-Élysées där det hela avslutades med allsång av nationalsång och seger med 38-28.

Frankrike tog därmed hand om den sista semifinal-biljetten, där de möter Nederländerna. Sverige kommer att få spela placeringsmatch mot Norge kl 14:00 på fredag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here