Frankrike klara för historisk OS-final

Det blev vinst för Frankrike i semifinalen mot Nederländerna och nu är det klara för landets första OS-final på damsidan någonsin.

Vi gratulerar Frankrike till en finalplats i OS 2016 i Rio de Janeiro. De vann mot Nederländerna med 24 – 23 efter en svettig avslutning, som en semifinal ska vara.

Frankrike gjorde en strålande fin första halvlek och ledde med 17-13 i paus. Allison Pineau har fått härlig spelglädje igen i detta mästerskap och visst är det underbart att se bra spelare njuta?

Nederländerna vägrade ge upp och med högernian Laura van der Heijden i toppslag bet de sig kvar i matchen och slutminuten var som sagt mycket spännande. Nederländerna hade anfall i spel 6-mot-5 och 20 sekunder kvar. De bollade runt och Lois Abbingh gick på skott i ett pressat och inte jättebra läge, men avslutet gick stolpe ut. Tveksam coaching att sätta Abbingh i läge som bara gjorde 1 mål i matchen.

Vilt jubel såklart hos Frankrike som är i landets första OS-final någonsin på damsidan. Vill återigen trycka på att de påminner en del om Tysklands herrar i EM 2016 med ett bra försvar, målvakter i toppform och så mycket individuell skicklighet framåt. Precis som tyskarna i januari slår de även underifrån.

Nu väntar vinnaren mellan Norge och Ryssland i final på lördag kväll. Den andra semifinalen startar inatt 01.30 för er som vill sova riktigt riktigt dåligt då vi förväntar oss en härligt tajt kamp.

Nederländerna – Frankrike  23 – 24 (13-17)

Nederländerna
Laura van der Heijden 8, Nycke Groot 3, Danick Snelder 2, Michelle Goos 2, Martine Smeets 2, Estavana Polman 2, Angela Malestein 1, Yvette Broch 1, Lois Abbingh 1, Sanne van Olphen 1

Frankrike
Allison Pineau 7, Alexandra Lacrabere 6, Gnonsiane Niombla 3, Siraba Dembele 3, Estelle Nze-Minko 1, Beatrice Edwige 1, Marie Prouvensier 1, Laurisa Landre 1, Camille Ayglon Saurina 1