EHF meddelar: Fler vilodagar under EM 2020

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Europeiska spelarunionen (EHPU) har vid upprepade tillfällen bett såväl EHF som IHF om fler vilodagar under mästerskap. Nu meddelar EHF att det blir fler vilodagar under EM i Danmark och Norge 2020.

EHPU har vid flera olika tillfällen beklagat sig över hur spelare blir behandlade under mästerskap med otroligt tuffa spelscheman. Nu har EHF lyssnat, åtminstone delvis. I ett pressmeddelande meddelar nämligen EHF att till damernas EM 2020 i Danmark och Norge kommer en extra vilodag att införas.

Mästerskapet kommer att avgöras 3–20 december med 47 matcher under 18 dagar, att jämföra med samma antal matcher men på 17 dagar under EM 2018. En extra vilodag alltså, knappast något revolutionerade men ändå ett steg i rätt riktning.

EHF meddelar också att lag som måste byta arena från en match till nästa kommer att få en extra vilodag utöver att de har ledigt dagen de förflyttar sig till den nya arenan/staden. Två spellediga dagar i rad med andra ord.

Samma sak gäller för lagen som går till finalhelgen i Oslo. Sista matcherna i huvudrundan äger rum tisdagen den 15 december och semifinalerna spelas fredagen den 18 december.

EM lottas den 18 juni, då vet vi vilken grupp Sverige hamnar i.